Kocaeli Büyükşehir, daha önce yapımını tamamladığı 195 Robotik Kodlama Atölyesi’ne ek olarak bu yıl 99 atölye yapımını daha gerçekleştirecek.KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıldönümünde 99 okula daha KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulumu yapılacak. 70 ortaokul, 27 lise ve 2 bilim ve sanat merkezine yapılacak atölyeler için Büyükşehir İhale Salonu’nda A, B, C ve D Grupları olmak üzere 4 farklı türde ihale gerçekleştirildi. Yapılan kısmi ihaleye 6 firma teklif vererek katıldı.
Proje kapsamında 2022 yılında Çayırova’ya 12, Darıca’ya 9, Gebze’ye 17, Dilovası’na 3, Körfez’e 5, Derince’ye 8, İzmit’e 11, Kartepe’ye 10, Başiskele’ye 6, Gölcük’e 9, Karamürsel’e 3, Kandıra’ya ise 6 kodlama sınıfı yapılacak.
TOPLAMDA 294’E ULAŞACAK
2019 yılında başlanan proje kapsamında, 2019 yılında; 97 okul (43 ortaokul, 52 lise, 2 bilişim merkezi), 2020 yılında; 98 okul (43’ü lise ve 55’i ortaokul), toplamda da 195 okula (98’i ortaokul, 95’i lise, 2 bilişim merkezi) KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulumu gerçekleştirildi. Bu yıl kurulacak olan atölyelerle birlikte sayı 294’e ulaşmış olacak. Cumhuriyetin 100. yılına kadar fiziki durumu uygun olan okullara atölye kurulumları devam edecek.
EĞİTİM VE MATERYAL DESTEĞİ SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi sadece Robotik Kodlama Atölyesi açmakla kalmayarak projeyi her adımıyla takip ederek destek veriyor. Bu kapsamda atölyelerin kurulumu, öğrenci eğitimi, yetenekli öğrencilerin tespiti, eğitmen eğitimi, sosyal web platform kurulması, ileri düzeyde eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirilecek yarışmalar da projeye güç verecek. Öte yandan atölye kurulumları tamamlandıktan sonra atölyede eğitim veren öğretmen, gerek müfredat gerek materyal kullanımı konusunda destekleniyor. KODELİ Robotik Kodlama Atölyelerinde öğrenciler proje bazlı, uygulama ağırlıklı eğitimler de alıyor. Öğrencilerin güncel teknolojiler ve materyaller kullanarak uygulama yapmaları, projelerini geliştirmeleri sağlanıyor.
ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİ TAKİP EDİLECEK
Sosyal web platformunda öğrencilerin yetenekleri ön plana çıkarılacak ve öğrenciler yeteneklerine göre yönlendirilecek. Öğrencilerin bireysel ya da takım çalışması olarak yaptıkları projeler platformda yer alacak. Böylelikle öğrenciler, birbirinin kodlama bilgisinden faydalanabilecek. Platformda gerek ulusal gerek uluslararası fuar ve yarışma duyuruları yapılarak öğrencilerin yarışmalarda ilimizi ve ülkemizi temsili sağlanacak. Atölyelerde eğitim alan öğrencilere yönelik farklı kategorilerde her yıl ödüllü yarışmalar düzenlenecek. Dereceye giren projelere ülkemiz ve dünya genelinde ilimizi temsil etmesi için gerekli destek sağlanacak.