Gemlik'in Eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, görevinden haksız ve hukuksuzca uzaklaştırıldığı iddiaları için İçişleri Bakanlığı’na açtığı tazminat davalarının ilkinde toplam da 325 bin lira tazminat kazandı.
Eski CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, 2011 yılında belediyede açılan yolsuzluk soruşturması nedeniyle savcılığın istemi ile İçişleri Bakanlığı’nca görevinden alınmış, bir daha görevine iade edilmemişti.
HAK ARAMAK İÇİN BİSİKLETİYLE ANKARA’YA GİTMİŞTİ
Görevinden alındıktan sonra hukuk mücadelesi başlatan Fatih Mehmet Güler, bir çok basın toplantıları düzenledi, görevden alınmasının hukuksuz olduğunu iddia etti. Bisikletiyle Ankara’ya kadar giden Güler, Türkiye de ilk kez farklı bir hak arama yöntemi ile kamu oyunda adını duyurdu.
YARGIYA BAŞVURDU
Fatih Mehmet Güler, görevden alınmasından sonra kendine yapılan hukuksuzluğun giderilmesi için yaptığı başvurulara olumlu yanıt alamayınca mahkeme kararlarına dayanarak açtığı tazminat davasını da kazandı.
GÜLER'DEN ŞOK AÇIKLAMALAR
“İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararın hukuksuz olduğu yargı kararlarıyla da kesinleşmişti. Bu konuda, yerel mahkemenin kararı vardı. Bakanlık hakkında tazminat davası açtım.
Bursa 2. İdare Mah kemesi 2016/216 E., 2017/1184 K. Sayılı kararı ile İçişleri Bakanlığı 8 Kasım 2012 ve 17 Şubat 2014 tarihleri arasındaki haklarım nedeniyle; 225 lira maddi, 100 bin lira manevi olmak üzere, top lam 325 bin TL tazminat ödemesine, ayrıca bu hukuksuz uygulama ile yaklaşık 14 ay geç emekli olmama sebebiyet verilmesi nedeniyle, alamadığım 14 aylık emekli maaşının ödenmesine, karar verdi.
Mahkeme tespit edilen bütün ödemelerin yasal faizi ile birlikte yapılmasına, karar verdi.
Bu karar ile yapılan hukuksuzluğun devlete maliyeti , avukatlık ücretleri ve yasal faizlerde dikkate alındığında yaklaşık 500 bin lira. Yani ortada 500 bin kamu zararı var. Hatırlanacağı gibi, görevden hukuksuzca uzaklaştırılmamı sağlayan savcı Serkan Nogay, Gemlik Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik ve Bursa Valisi Şahabettin Harput 15 Temmuz sonrası FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanmıştı. Bu ekip aynı zamanda Refik Yılmaz’ın Başkanvekili sıfatı ile 36 ay süresince hukuksuzca Belediye’yi işgal etmesine büyük katkı sağladı. Refik Yılmaz bu dönemde (Başkanvekili olmamasına rağmen) yaklaşık 400 bin lira maaş aldı. Haksız kazanç sağladı. İddialara göre, bu haksız kazancın içinden, kendine bu haksız kazancı sağlayan FETÖ’ye bağış ve yardımda bulundu. Aslında gerçek kamu zararı bu dönemde oluştu. Şimdi merak ediyorum; Başkanvekili olmadığı halde, FETÖ tarafından Refik Yılmaz’ın maaş alması sağlanarak ortaya çıkan kamu zararı nedeniyle yargı sorumlulardan hesap soracak mı? Refik Yılmaz’ın elde ettiği haksız kazanç içinden FETÖ’ye yardım edip etmediği araştırılacak mı?”
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 08:01