banner47

Belediye Meclisi’nde deprem konuşuldu

Gemlik Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Oturumu’nda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan: “Bütün partilerin desteğiyle kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’müz, ilçemizin içinde bulunduğu deprem tehdidine karşı 24 hektarlık bir alanda envanter çalışması yapıyor” dedi.

banner51
Belediye Meclisi’nde deprem konuşuldu

Gemlik Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Oturumu’nda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan: “Bütün partilerin desteğiyle kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’müz, ilçemizin içinde bulunduğu deprem tehdidine karşı 24 hektarlık bir alanda envanter çalışması yapıyor” dedi.

Gemlik Belediyesi Şubat Ayı Olağan Oturumu, Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşti. Mehmet Uğur Sertaslan’ın başkanlık ettiği toplantıda deprem konusu gündeme damgasını vurdu. Son günlerde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehitler için dua okunan toplantıda belediyenin Kentsel Dönüşüm çalışmaları üzerine konuşuldu.
Gündem dışı konuşmaların ardından söz alan Başkan Sertaslan, deprem konusunda bütün partilerin teyakkuza geçmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Konuşmalarda bazılarının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek niyetinde olduğunu söyleyen Başkan Sertaslan, deprem üzerinden siyaset üretmenin, sorunun çözümüne katkı sunmayacağını dile getirdi.
Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Bütün grupların son derece ciddi bir konuda bu kadar teyakkuz durumuna geçmiş olmasından dolayı mutluyum. Gemlik Belediye Meclisi’nin değerli üyelerine güvenmekle bir kere daha ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Türkiye’de ortaya çıkan böyle bir durumda herkes üzerine düşen sorumluluğu almış, konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması konusunda gerekli ikazı yapmak üzere toplantımıza gelmişler.”

“Deprem üzerinden siyaset yapılmaz!”

MHP’li meclis üyesi Alparslan Eker’in çalışmaları eleştiren sözlerine cevap veren Başkan Sertaslan konuşmasına şöyle devam etti: “Meclis üyemizin konuşmasını dinledikten sonra mevzunun üzüm yemek olmadığını fark ettim. Deprem asla üzerinden siyaset yapılmaması gereken, önemli bir gündem maddesidir. Deprem konusu üzerinden belediyeyi, idareyi ya da başkan yardımcısını töhmet altında bırakmak siyaseten bir sonuç doğurabilir ama deprem konusundaki problemi çözmek konusunda yetersiz kalır. 2012 yılında ilk kez kentsel dönüşüme ilişkin bir televizyon programında konuşma yapmıştım. O gün ne dediysem bu gün aynı şeyi söylüyorum.”

“Kentsel dönüşümün inşaat dışında psikolojik ve sosyolojik yönü var.”

Gemlik Belediyesi’nin ilk defa Kentsel Dönüşüm ile ilgili müdürlük seviyesinde çalışma başlattığını söyleyen Başkan Sertalan şöyle konuştu: “1876 yılında kurulan Gemlik Belediyesi’nin ilk defa bilime saygı duyan bir anlayışla çalışma yapıyoruz. Kentsel Dönüşüm Müdürülüğü’nü kurduk. 24 hektarlık bir alanda envanter çalışması yapıyoruz. Sebebi şu, o toplantıda öyle konuşuyordunuz da şimdi neden böyle yapıyorsunuz diyenler ile muhatap olduk. Beş katlı yerde üç katı vatandaşa dayatıyoruz bu yolla kentsel dönüşüm yapılmadı mümkün değil dendi. Biz dayatmıyoruz, planlar dayatıyor. Doğru şeyi doğru söylemle söylemeliyiz.  Kat sayısı benim içim değil. Jeoloji mühendisi, inşaat mühendisi bakar söyler. Bunu yapmak için önce elimizde kaç tane bina var, kaç tanesi konut, kaç tanesi işyeri. Kaç tanesi mülkiyet sahibi tarafından kullanımda, kaç tanesi kira, kaç yılında yapılmış, asansörü var mı, kimler yaşıyor. Bir tarafı inşaatsa bir tarafı psikoloji ve sosyoloji.”

“Toplanma yerleri güncelleniyor.”

Afet durumlarında yetkili kurumun AFAD olduğuna dikkat çeken Başkan Sertaslan konuşmasını şöyle tamamladı: “Sadece deprem değil, ortaya çıkabilecek tüm felakette Türkiye’nin her yerinde organizasyonla sorumlu AFAD. Gemlik’te bir deprem olduğunda Gemlik Belediye Başkanı söz sahibi değil. Bütün emir komuta AFAD’da. Belediyeye yüklenilen şu. Toplanma alanlarına ilişkin AFAD’la işbirliği içinde olmamız gerekiyor. Çadır alanı, sahra hastanesi alanı, birlikte belirleyeceksiniz ama bunların hiç birini sen yapmayacaksın. Devlet çok başlılık ortaya çıkmasını istemiyor. Ben bunu organize ettim, herkesin sorumluluk alanı var ve bunun yetkisi AFAD’da diyor. Bizim toplanma alanı olarak bildiğimiz yerlerde yeller esiyor. Okul bahçesiymiş, veliler talepte bulunmuş, oraya bir spor salonu yapılmış. Yeniden belirlenmesi gerekiyor. Hâlâ bazı mahallelerde veri girişi devam ettiği için e-devlet’ten görünmüyor. Bu ay içinde toplanma alanları güncellenerek Gemliklilerin bilgisine sunulacak.”

Gemlik Belediye Meclisi’nin, ikinci oturumu 10 Şubat Pazartesi saat 17.00’de, Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası’nda yapılacak.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2020, 06:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner23