banner47

Gemlik’te 19 Ekim Muhtarlar Günü Çelenk Töreni Düzenlendi

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Gemlik Atatürk Parkı’nda bir çelenk töreni düzenlendi. Törene Gemlik’in tüm mahalle muhtarlarının yanı sıra, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Uğur Şanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, CHP İlçe Başkanı Servet Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Karataş ve Durmuş Uslu, MHP İlçe Başkanı Emrah Keskinden, İYİ Parti İlçe Başkanı Halis Çelik, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş ve belediye meclis üyeleri katıldı.

banner51
Gemlik’te 19 Ekim Muhtarlar Günü Çelenk Töreni Düzenlendi

Törende konuşma yapan Hisar Mahallesi Muhtarı Çiğdem Türe, muhtarların yaşadığı sorunları dile getirerek, “Muhtarlarımızın 21. yüzyıla yakışır koşullarda hizmet verebilmesi için yeni bir mahalle ve köy kanununa ihtiyaç vardır. Muhtarların görev ve yetkilerinin arttırılması, belediye meclis toplantılarında mahalleleri için oy hakkı tanınması ve muhtarlara yıllık izin hakkı verilmesi gerekmektedir,” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren de törende bir konuşma yaparak muhtarların yerel yönetimlerdeki önemine vurgu yaptı. Deviren, “Mahallelerimizin sorunlarına çözüm üretmek ve vatandaşlarımızla yerel yönetim arasında köprü kurmak için gece gündüz demeden çalışan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Sizler, demokrasimizin temel taşlarısınız. Görevlerinizde başarılar diliyor, Muhtarlar Günü’nüzü en içten dileklerimle kutluyorum,” ifadelerini kullandı.

Tören, çelenk sunumunun ardından muhtarların taleplerinin yetkililerle paylaşılmasıyla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2024, 13:05

burak

YORUM EKLE

banner27

banner23