Uludağ Üniversitesi (UÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz, Türkiye’nin en büyük 4. kentinin üniversite sıralamasında çok geride kaldığını belirterek, “Bu sıralamada Bursa’nın yerini daha yukarılara çıkarmak adına yeni üniversitelerin kurulması gerekiyor. Gemlik’e de mutlaka bağımsız yeni bir üniversitenin kurulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Uludağ Üniversitesi’nin mezuniyet törenleri aralıksız devam ediyor. Temmuz ayının sonuna kadar fakültelerden, enstitülerden ve meslek yüksekokullarından toplam 8 bin 210 öğrenci gerçek diplomalarını alarak mezun olacaklar.
UÜ Hukuk Fakültesi’nden 2015-2016 Bahar Dönemi’nde mezun olmaya hak kazanan toplam 93 öğrenci diplomalarını Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile aldı. Darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşu ile başlayan törene UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, yöneticiler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
DEKAN ŞENYÜZ; “BURSA ÜNİVERSİTE FAKİRİ BİR ŞEHİR”
Fakültemizin adı geçtiğinde her zaman bir taşınma meselesi gündeme geliyor. Fakülte yönetimimiz ve üniversite yönetimimiz bu konuda geçen seneden farklı düşünmüyor. Rektörlüğümüz de bu çerçeve içerisindeki görüşlerini sürdürmektedir. Gemlik ile ilgili değişik görüşler ortaya koyulmakla birlikte aslolan bizim daha öncede ifade ettiğimiz şekliyle Gemlik’e bağımsız bir üniversite kurulmasıdır. Bunun en temel argümanını biz şöyle ortaya koyuyoruz; Bursa madem ki Türkiye’nin dördüncü büyük şehridir. En çok üniversitesi olan dördüncü şehir de olmak zorundadır. Bu açıdan baktığımızda kentimiz Türkiye’nin üniversite olarak en fakir illerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Üniversite sayısının arttırılması ve bunun bir tanesinin de Gemlik’te oluşturulması noktasında siyasetçilerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin de sözde değil özde çaba içerisinde olmalarını beklemekteyiz.
REKTÖR YARDIMCISI YÜCE; “GİRİŞİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Biz Uludağ Üniversitesi yönetimi olarak Hukuk Fakültesi’ni gözbebeğimiz olarak görüyoruz. Sayın Dekan hocamızın da söylediği gibi bir takım sıkıntılar olduğunun farkındayız. Bunların ortadan kaldırılması adına demokratik yollar ile birbirimize danışmaya devam ediyoruz. Gerekli girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Bu sorunu en kısa sürede ve en iyi şekilde çözeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biraz zamana ihtiyacımız var. Hep birlikte el ele vererek bu sorunu çözebileceğimize inanıyorum.
Yapılan konuşmaların ardından toplam 93 hukuk fakültesi mezunu öğrenci gerçek diplomalarını hocalarının elinden aldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 10:04