banner47

Gemlik'te Acil Toplanma Alanları Güncellendi

Deprem konusu gündemdeki yerini korurken olası bir afet durumuna yönelik önemli adımlar da bir bir atılıyor. Son olarak Gemlik’te bulunan acil durum toplanma alanları güncellenerek vatandaşlar ile paylaşıldı.

banner51
Gemlik'te Acil Toplanma Alanları Güncellendi

Deprem konusu gündemdeki yerini korurken olası bir afet durumuna yönelik önemli adımlar da bir bir atılıyor. Son olarak Gemlik’te bulunan acil durum toplanma alanları güncellenerek vatandaşlar ile paylaşıldı.

Yapılaşma nedeniyle toplanma alanı özelliğini kaybeden noktalar yerine yeni yerler belirlenirken 38 toplanma alanı Gemliklilerin bilgisine sunuldu.

Toplanma alanları şöyle: Ata Mahallesi; Engelliler Okulu. Balıkpazarı Mahallesi, Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Mahallesi; Ali Kütük Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Şahinler Sitesi Parkı, Sahil Saklı bahçe Yanı, Hasanağa Gençlik Kampı, Demirsubaşı Mahallesi; Atatürk Parkı, Dr. Ziya Kaya Mahallesi; Celal Bayar Anadolu Lisesi, Özdilek İ.H.L., İlçe Stadyumu, Eşref Dinçer Mahallesi; 11 Eylül İ.Ö.O., Lale Kemal Kılıç İ.Ö.O. ve Perşembe Pazarı, Bölge Parkı, Mevlana Camii, Ayşe Hatun Camii, Hacı Bektaş-ı Veli Parkı, Hamidiye Mahallesi; Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Parkı ve Sosyal Yaşam Merkezi, Yunus Emre Çocuk Parkı, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Çınar İlkokulu, Şehit Eren Bülbül Parkı, RODA İ.H.L. ve Necmettin Rama Parkı, Akşemsettin Camii, Hisar Mahallesi; Kuşkonmaz Sokak Parkı, Halı Saha ve Sağlık Ocağı, Kayhan Mahallesi; Gemport Gemlik Anadolu Lisesi, Merkez İ.H.L., Orhaniye Mahallesi; Kayıkhane Potalar, Yenimahalle; Halı Saha, Şehit Cemal İlkokulu ve Şükrü Şenol İlkokulu, Kurşunlu; Tahtalı Çarşı, Küçük Kumla; Ali Kütahya İlkokulu, Kumla Futbol Sahası, İskele Meydanı, Umurbey; İbrahim Besli Caddesi Parkı, Celal Bayar Anıt Parkı, Cihatlı; Toplu Konut Alanı.

Başkan Sertaslan: “Olası bir afete karşı hazırlıklarımız sürüyor”

Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediyesi’nin olası bir afet durumuna karşı tüm hazırlıklarına eksiksiz şekilde devam ettiğini belirterek “Deprem sürekli bizim gündemimizde. Çalışmalarımıza farklı kollardan devam ediyoruz. Bir yandan ilçemize yönelik, başta MAG-DER olmak üzere sivil toplum kuruluşlarından görüş aldığımız Gemlik Acil Durum Müdahale Planı’mız hazırlanırken diğer yandan Kentsel Dönüşüm’e yönelik envanter faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz ilçemizin risk oluşturan eski yapılarını tek tek inceliyor. Son olarak yapılaşma nedeniyle toplanma alanı özelliğini kaybeden noktaların yerine yenileri belirlenerek olası bir acil durumda vatandaşlarımızın bir araya gelecekleri güvenli noktaları da hemşerilerimiz ile paylaştık. Depremden korkmak çözüm değil, hem bireysel hem de kurumlar bazında olası felakete hazırlanmak çözümdür. Biz de hemşerilerimize gerekli önlem ve çözümleri sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ACİL TOPLANMA ALANI BİLGİSİ SORGULAMA :

Acil durum toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyen İstanbullular E-Devlet’e (https://www.turkiye.gov.tr) giriş yaparak “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” başlığından ikametlerine en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebileceklerdir.

Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları belirlenirken;

• Nüfus yoğunluğu,
• Ulaşılabilirlik ve tahliye kolaylığı,
• Mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına
uygunluğu,
• Yangın, su taşkını, tsunami, altyapı ve benzerleri gibi ikincil
tehlikeler ile deniz, akarsu kenarları, sıvılaşmadan etkilenmeyecek
ve fay hatlarından uzak alanlar olması,
• Mümkün olduğunca engebesiz düz araziler olması,
• Konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan
unsurlardan etkilenmemesi,
• Elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların
karşılanabileceği yapılara yakınlığı gibi, seçim kriterlerine dikkat
edilerek ve mümkün olduğunca kamuya ait uygun yerler
seçilerek belirlenmektedir.

Neler Yapmalısınız?

Afet sonrasında uzman ekip gelene kadar can ve mal kaybını en aza indirmek ve yardım edebilme
becerisini kazanabilmek için;

• Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFADEM) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerince verilen ‘’Temel Afet Bilinci Eğitimi’’ eğitimine katılarak afet öncesi hazırlıkların neler olduğu, afet sırası ve sonrasında ne yapılacağı hakkında bilgi edinin.

• Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş İlkyardım Eğitim Merkezlerinden ilkyardım eğitimi alınız.

• Acil durum telefonlarını öğrenin.

• Olası acil durumlar için aile afet ve acil durum planınızı yapın:

» Acil durumlarda iletişim kuracağınız kişileri ve telefon numaralarını önceden belirleyin.

» Toplanma alanınızı öğrenin.

» Evinizi nasıl tahliye edeceğinizi belirleyin.

» Aile bireyleriyle buluşma yerlerinizi alternatifli olarak belirleyin.

» İçinde yiyecek, su, kuru gıda, ilk yardım malzemeleri ile önemli evraklarınızın örneklerinin bulunduğu Afet ve Acil Durum Çantası hazırlayın.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2020, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner23