banner47

Bursa Logosunda Şifre Şüphesi

Başta Valilik olmak üzere yaygın bir şekilde kullanılan Bursa logosunda FETÖ lideri Gülen’in şifresi mi var?

banner51
Bursa Logosunda Şifre Şüphesi

HAKİ CEKETTEN 1 DOLARLARA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gündemi en fazla meşgul eden konulardan biri de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) istihbarat servislerine yakalanmamak için kullandığı şifreli yöntemler oldu. Haki ceketle verilen mesajdan yenebilir kağıtlara yazılan notlara, yayınlanan videolar içerisine gizlenen vücut dili hareketlerinden ’F’, ’C’ ve ’J’ seri numaralı 1 dolarlık banknotlara kadar pek çok gizli şifre ortaya çıktı.

“M”, “F” VE “G” HARFLERİ

Peki, Bursa’nın logosunu yakından incelemek hiç aklınıza geldi mi? FETÖ’nün yayın organlarından Mehtap TV ile Ebru TV tasarımlarını çağrıştıran logonun iki tonda mavi kısmına dikkatle bakarsanız “F” harfini, hemen altındaki “Ulu Şehir” yazısında ise ters şekilde duran “M” harfini, “Şehir” kelimesindeki “Ş” harfinde ise “G”yi anımsatan kıvrımları görebilirsiniz. Sanki slogana “Muhammed Fethullah Gülen” isminin baş harfleri özel bir çaba ile saklanmış… Peki, “Uluşehir” neden birleşik değil de ayrı yazılmış?

Yeni Dönem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Öge'nin Yazısı :

Bursa küçük bir şehir…

Herkes birbirini bilir…

Ne kadar algı operasyonu yaparsan yap, gerçekler bir şekilde ortaya çıkar.

Kaldı ki kumpasçıların sonu ortada işte…

Özetle yalancıların, ruh hastalarının ve iftiracıların mumu, ancak yatsıya kadar yanar…

Evet…

“Ben söylemiştim” demek istemiyorum ama 23 Mart 2016 tarihli “Fabrika ayarları!” başlıklı yazımda; Türkiye’yi bekleyen tehlikeyi bir şekilde dile getirmeye çalışmıştım.

Nitekim bugün kanlı bir kalkışmanın yaralarını milletçe sarmaya çalışıyoruz. Güvenlik güçlerimiz, millet iradesine bombalar atan katillere yönelik operasyonlarını ve soruşturmalarını sürdürüyor. Devletimiz de bir daha böyle bir kalkışmanın yaşanmaması için tüm tedbirleri almaya çalışıyor…

***

Bugün bütün kanıtlarıyla ortada ki, bu darbe girişiminin ardında CIA var. Zaten Türkiye’deki hangi darbenin arkasında ABD olmadı ki. Hazır konu ABD’den açılmışken, şu darbecilerin üzerinden çıkan 1 dolarlık banknotlara da değinmem gerekiyor. Malum birçoğunun üzerinden ’F’, ’C’ ve ’J’ seri numaralı banknotlar çıktı. Seri numaraları “F” ile başlayan banknotların cemaatin üst düzeyindeki kişilere verildiği iddia edildi.

Hatta terör uzmanı Abdullah Ağar, şu açıklamayı yaptı: “Bu teröristlerin kullanmış olduğu bir gerilla tekniği. Asıl bir liste var, bizim hiçbir zaman görmediğimiz bu listenin sahaya yansıması. Yani sahada iki tane darbeci karşı karşıya geldiği zaman hangisi daha üst, hangisi emir komuta yapabilir, hangisi hangi alanda sorumlu, bunları belirleyen bir şey bu. Bu gayrinizami bir harp tekniği…”

***

Bu bize gösteriyor ki FETÖ için sembollerin, logoların, harflerin, kıyafet renklerinin ayrı bir önemi varmış. Nedense bu ayrıntı, Bursa’ya bir dönem dayatılan ve halen kullanılan lale logosundan bile şüphe duymama neden oldu. Hatırlıyorum; o dönem bir genelge ile logonun tüm kamu kurum ve kuruluşlarına kullandırılması zorunlu hale getirilmiş, hatta bu logoyu kullanmayan kurum evraklarının imza edilmeyeceği bildirilmişti.

Bu genelgenin hemen ardından bütün bürokratların yakasına rozet olan logo; STK, medya kuruluşları ve özel sektör tarafından da yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştı.

“Ne var bunda?” diyebilirsiniz…

Yarışma düzenlenmeden bir firmaya sipariş edilen logo, FETÖ’nün yayın organlarındanMehtap TV ile Ebru TV logolarını çağrıştırıyor. Özellikle logonun iki tonda mavi kısmına dikkatle bakmanızı rica ediyorum. Ben bu kısımda bir “F” harfi görüyorum. Rahatsız olduğum ikinci husus ise yanına eklenen “Ulu Şehir” sloganı ile bu sloganın yazımında tercih edilen harf karakteri…

Ulu kelimesine dikkatle bakarsanız “M” ve “F” harfini çağrıştıran, “Şehir” kelimesindeki“Ş” harfinde ise “G”yi anımsatan kıvrımlar bulunuyor. “Nasıl yani?” diyeceklere önerim; word belgesinde “G” harfini “Bradley Hand ITC” karakteri ile yazmaları ve bizim “Ş” olarak okuduğumuz harfle karşılaştırmaları. Sanki slogana “Muhammed Fethullah Gülen” isminin baş harfleri özel bir çaba ile saklanmış gibi duruyor…

Bir de dikkat edin slogan; “Uluşehir” şeklinde değil, ayrı ayrı “Ulu Şehir” şeklinde yazılmış. Tıpkı ayrı ayrı yazılan “Ulu Sultan” tanımı gibi. “Ne alaka” diyebilirsiniz?

Malum, bazı çevreler FETÖ liderinin eserlerinde, vaazlarında gizliden gizliye “Bahailik” propagandası yaptığını öne sürüyor ve konuşmalarında sıklıkla kullandığı “Ulu Sultan”la “Bahaî Şeyhi Bahaullah”ı kast ettiğini iddia ediyor. Bu iddialardan hareketle “Ulu Şehir sloganı, Ulu Sultan’ı mı çağrıştırıyor?” sorusunu yöneltebiliriz…

***

Bir başka ayrıntıya da değinmem gerekiyor.

FETÖ lideri, eserlerinde Timur ve Cengiz Han’a olan düşmanlığını da dile getiriyor. Peki, neden?

Bana göre bu düşmanlığın gerekçesi şu olabilir:

Cengiz Han’ın oğlu Hülagü, Hasan Sabbah ve tarikatını ortadan kaldırdı.

Timurlenk’in oğlu Miranşah ise bir başka sapkın Fazlullah’ı…

Sonuç olarak;

Hasan Sabbah ve Fazlullah misali, milletimize bunca acıyı yaşatanları çağrıştıracak veya bu şüpheyi uyandıracak bir logonun Bursa gibi Türk-İslam çınarının kök saldığı bir şehrin tarihi alanlarında ve girişlerinde üstelik devasa bir şekilde kullanılmasını içime sindiremiyorum.

Umarım bu konu İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala ve Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük tarafından bir daha değerlendirilir…

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner23