banner47

Kayseri'de Erciyes Mükemmellik Zirvesi yapıldı

banner51
Kayseri'de Erciyes Mükemmellik Zirvesi yapıldı

KalDer Kayseri Temsilciliği tarafından organize edilen ve online olarak yapılan 7. Erciyes Mükemmellik Zirvesi, ‘Dijital Gelecek’ temasıyla düzenlendi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) 1990’dan beri Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek ülkemizin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmayı misyon edinen KalDer Genel Merkez koordinasyonunda KalDer Kayseri Temsilciliği tarafından organize edilen 7. Erciyes Mükemmellik Zirvesi, 13 Ekim 2021 tarihinde online olarak “Dijital Gelecek” ana teması ile gerçekleşti.

İş ve akademi dünyasından saygın isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı zirveye Türkiye’nin her yerinden katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Sempozyum yoğun ilgi ile karşılanırken; katılımcıların ?’sı iş dünyası ve akademisyenlerden, ’ü ise GençKal ekibi ve öğrencilerden oluştu. Defne Sarısoy’un sunuculuğunu üstlendiği zirvenin açılış konuşmalarını Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu BaşkanıYılmaz Bayraktarve KalDer Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Başkanı Erkut Korkmaz yaptı. 

Zirvenin özel oturum konuşmalarını FutureBright CEO’su ve Tüketici İçgörüleri Uzmanı Akan Abdula ve Topraktan Tabağa Kurucusu Ebru Baybara Demir gerçekleştirdi.

İlk özel oturumda FutureBright CEO’su ve Tüketici İçgörüleri Uzmanı Akan Abdula “Algoritmalar Çağında Gerçeği Aramak” başlığı ile motivasyon konuşmasını yaptı.
Akan Abdula, Covid ile güven endekslerinin düştüğünü; tüm ülkelerin bu dönemde yoğun bir şekilde para bastıklarını; bu nakitlerin ciddi fırsatlar için hazır olduğunu ancak bu fırsatların çok “sınırlı” olduğunu paylaştı. Artık yatırımlarda “karlılığa değil”işin “potansiyeline” bakıldığı bir dönem yaşadığımızı vurguladı.
Ülkemizde online ve “dijitalize” olmak isteyenlerin oranın D olduğunu, bu sebeple offline ticaretin de ayrıca öneminin farkında olmamız gerektiğini belirtti.
  GELECEĞİ DİJİTALLEŞEREK YÖNETİN

Birinci sohbet oturumu SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon ve Bilişim Teknolojileri Başkanı Hakan Irgıt’ın moderatörlüğünde, Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdoğan ve MultinetUpCEO’su DemirhanŞener’in konuşmacı olarak katılımı ile “Geleceği Dijitalleşerek Yönetin” oturumu düzenlendi. SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon ve Bilişim Teknolojileri Başkanı Hakan Irgıt, İş dünyasına “dijitalleşmenin” yön vereceğinin kaçınılmaz olduğunu ve bu konunun her anımızı etkilediğini vurgulayarak;  gündemlerimizi iş odaklı faydalar, geliştirmeler ve insiyatiflerin oluşturduğunu ifade etti.

Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdoğan, Firmalarının uluslararası pazarda dünya devleri ile rekabet edebilmesi için dijitalin ve teknolojik altyapının farkında olduklarını; bu farkındalıkla erken yatırımlar yaptıklarını ve avantaj yakaladıklarını belirtti. Erdoğan, dijital araçların tüketici ve rekabet için nasıl kullanıldığının önemli olduğunu belirterek; elde edilen çıktıların “verimliliğe dönüştürülmesi” gerektiğinin önemini bizlerle paylaştı.
MultinetUp CEO’su Demirhan Şener, Dijitalleşme ile aslında Ekosistemlerin birbirleri ile rekabet ettiğini, kendi ekosistemindeki paydaşlarımızın dijitalleştiği kadar güçlü olabildiğimizin altını çizdi. Dijitalleşmenin gerçek hayatta sunulan bazı müşteri deneyimlerini ıskaladığını, bu alanların dikkate alınması gerektiğini ve avantaja çevirecek bir unsur olarak odaklanılması gereken alan olduğunu paylaştı.
 
GELECEĞİN İŞ FIRSATLARI

“Geleceğin İş Fırsatları” başlığı ile düzenlenen ikinci sohbet oturumunda Aspilsan Enerji Üretim Müdürü Şule Hüsrevoğlu’nun moderatörlüğü ile TÜBİTAK, Bilgem Başkan Yrd. Sadullah Uzun ve GLOBİZİ CEO’su Cüneyt Erpolat katılımı düzenlendi. Aspilsan Enerji Üretim Müdürü Şule Hüsrevoğlu; Meslekler ve yetkinliklerin dijitalleşme ile geliştirdiğini ve değiştiğini; gelecekte bizlerin nelerin beklediğini ve geleceğin mesleklerini de irdelememiz gerektiğini belirtti. TÜBİTAK, Bilgem Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun; gelecekte olacak işlerin gideceği yönün bugünden tahmin etmek hedefi ile çalışmalar yürüttüklerini, gelecekte iş yapmaya aday firmaların yetiştirdiği çalışanlarının daha sonra geleceği şekillendiren üst düzey yöneticiler haline geleceklerini belirtti. GLOBİZİ CEO’su Cüneyt Erpolat; şirketler arası elektronik ticarette çok hızlı değişen parametrelerin bulunduğunu, bunun müşterilerin tüketici alışkanlıkları ile şekillendiğini ve dönüştüğünü; bu nedenle sadece iç pazarda ticaret yapan şirketlerin, global pazarlara erişiminin kaçınılmazlığını vurguladı. Global pazarda firmalar çalışanlarının yüzde 70’ini home ofis çalışacak şekilde kurguladığını, iş yapış şekilleri temelden değiştiğini, şu anda alıcı ve satıcıların e-ticaret yatkınlığının artması ile şirketlerin bu durumu fırsata çevirmesi gerektiğini ifade etti.
  ÖZÜNE DÖN, KENDİNİ BUL

Zirvenin son özel oturumunu ise “Özüne Dön, Kendini Bul!” başlığı ile motivasyon konuşmasını Topraktan Tabağa Kurucusu Ebru Baybara Demir yaptı. Demir, iyi ebeveynlerin gelecekte çocuklarının eğitimleri ile nasıl hayatta kalacağını düşünmesinin yanı sıra; nasıl besleneceği, temiz suya nasıl erişeceğini de düşünmelerinin gerektiği hususuna dikkat çekerek gıda tüketimi ve sürdürülebilir gıda geleceğinin altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner23