Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bereketli Amik Ovası’nın kalbi Kumlu’da hemşehrileri ile bir araya geldi.HATAY(İGFA)- Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hem ilçe merkezinde hem de Batıayrancı, Akpınar ve Akkerpiç mahallelerinde vatandaşlara kırsal kalkınma projesinin yeni bir ayağı olan gübre çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Gittiği her yerde büyük ilgiyle karşılanan Savaş, ürettikleri organomineral gübreyi, maliyetine çiftçiyle buluşturmaya başladıklarını söyledi.
Savaş’ın Kumlu’daki ilk durağı Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ilçe başkanlığı oldu. Burada partililerle bir araya gelen Savaş, ilçedeki üreticilerin yaşadığı sorunlar hakkında partililerin değerlendirmelerini dinledi. Savaş, daha sonra ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti. Her esnafın kapısını çalan ve dükkân sahipleri ve çalışanlarla sohbet eden Savaş’ın ziyaretleri esnafı mutlu etti. Lütfü Savaş, Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli’yi makamında ziyaret etti.
Gübre üretimi için kurulan fabrikada günlük 150 ton üretim yapıldığını söyleyen Savaş, “Üç çeşit gübre üretiyoruz. Ürettiğimiz gübreyi mal ettiğimiz fiyata satmak zorundayız. Çünkü kısıtlı bir bütçeyle bu işin devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz. Kar amacı gütmüyoruz. Amacımız dar gelirli çiftçimize yardım etmek” açıklamalarında bulundu.
Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projesinde bugüne kadar 10 bin 200 aileye ulaştıklarını söyledi. Hedeflerinin 20 bin aileye dokunmak olduğunu sözlerine ekleyen Savaş konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “Ulaştığımız 10 bin 200 aileye tohum, fide ve fidan veriyoruz. Tatlı patates, maydanoz, dereotu, badem, alıç gibi ürünleri ürettirip onlardan satın alıyoruz. Biz de onların bu ürünlerine katma değer ekleyerek satıyoruz. Günlük 1 ton ürün kurutuyoruz. Yakında bu kapasiteyi 20 tona çıkaracağız. Üreticilerimizin satamadığı elma ve portakal gibi meyveleri kurutup satacağız. Çünkü dünya artık kuru ve paketlenmiş gıdaya yöneliyor. Türkiye’nin maydanoz ihtiyacının yüzde 70’ini Hatay karşılıyor ama kurutulmuş maydanozu Mısır’dan alıyoruz. Amacımız hep birlikte üretimi ve üreticimiz kalkındırmak.”