GemlikLife

Başkan Eryılmaz, “Samandağ hem turizm hem tarım potansiyeli olan bir ilçe"

Yerel

Hatay’ın Samandağ İlçe Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Gökhan Şahin’in hazırlayıp sunduğu ‘Başkanlar Konuşuyor’ programında ilçe yatırımlarını değerlendirdi. Tural Şahbazlı (Kahramanmaraş İGFA)- Başkanlık makamında düzenlenen programda konuşan Başkan Eryılmaz, Samandağ ilçesinin turizm ve tarımsal alanlarda büyük potansiyeli olduğuna dikkat çekti. 

Samandağ ilçesinin 128 bin nüfuslu bir ilçe olduğunu belirten Başkan Eryılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: “Samandağ hem turizm hem de tarım potansiyeli olan bir ilçe. Ama maalesef bu önemli potansiyellerini bir türlü hayata geçirememiş, bir türlü halkın hizmetine sunulmamış. Burada dünyanın en uzun sahili kumsalımız var. Güneşimiz, doğamız var, tarihi zenginliğimiz, kültürümüz var. Yemek kültürü, gastronomi şehri aynı zamanda. Bütün bunlara rağmen turizm noktasında arzu edilen bir yerde değiliz. Devlet bir tarafta buraları ihmal etmiş. Bir tarafta önceki yönetimler gerekli projeleri maalesef hayata geçirememiş” dedi. 

Samandağ’ın tarihinin önemini vurgulayan Başkan Eryılmaz, “Büyük topluluklara ev sahipliği, hatta başkentlik yapmış bir kentte yaşıyoruz. Dolayısıyla bu kadar tarihi geçmişi olan, yeni medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilçenin daha farklı bir noktada olması gerektiğini düşünüyoruz. Tabi bu pencereden biz ne yapabiliriz diye oturduk düşündük. Turizm ve tarım potansiyeli harekete geçirebilmek için proje geliştirmeye başladık. Sahilimiz çok güzel bir sahil ama bakımsız yatırım alamayan kendi kaderine terk edilmiş. Biz buradan başladık ve hemen yan tarafta yapımı devam eden ve kısa sürede açılışını yapacağımız bir park çalışmasına başladık. 6 buçuk kilometrelik sahil bandı boyunca regülasyon alanı, park alanları, dinlenme alanları, spor alanları oluşturmayı düşünüyoruz, ikinci etapla ilgili projemizi hazırladık. Nisan ayının ilk haftasında genel başkanımızın da katılımıyla parkımızın açılışını yapacağız. 3 semavi dine hitap eden bir inanç merkeziyiz. Dolayısıyla bu inanç turizmi olabilecek bu merkezimizin etrafının düzenlenmesi ile alakalı projemizi yaptık” diye konuştu. 

Sahil dışında tarihi alanlarda iyileştirilmesi ve tanıtımı noktasında gerekli çalışmalarda önem verdiklerini dile getiren Başkan Eryılmaz, “Gün yüzüne çıkarılmamış ikinci limanımız var. Oda gün yüzüne çıkmayı bekliyor. Türkiye’deki tek Ermeni köyümüz var, Musa ağacımız var. Farklı inanç noktasında hem gastronomi yer lezzetli yemeklerimiz var. 630 tescili yemeğimiz var. Bizim o bahsettiğimiz 7 medeniyetin aslında bize bıraktığı bir kültür bu. Mesela yılın 9 ayı güneş alan yılın 9 ayı denize girebileceğiniz özel alanlarda sahibiz. Haziran ve Temmuz aylarında bizim burada biraz deniz dalgalı olur. Bizim bir dalgakıran ihtiyacımız var. Çünkü rüzgardan dolayı açık bir deniz olmamızdan kaynaklı sürekli rüzgar alıyoruz ve bu ister istemez dalgalara yol açıyor. Burayı 9 ay boyunca sahilden yararlanabileceği bir alan haline dönüştürebiliriz. İlçe belediyesi olarak bizim böyle bir gücümüz olmadığı için ekonomik olarak bu ancak bakanlığın yada büyük şehir yapabileceği bir yatırım. Biz sahilin güzelleşmesi için projelerimizi yaptık. Adım adım gidiyoruz. Belki Türkiye’nin en lezzetli balığı buradan Akdeniz’den çıkıyor. Taze balık ve gastronomi anlamında mesela gastronomi köyünü kurduk. Biz belediye olarak kadın girişimci kooperatifini oluşturduk. Bu alanda ve çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. 
 
Başkan Eryılmaz, açıklamasını korona virüs salgını ve Ukrayna-Rus ülkeleri arasında yaşanan operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunarak tamamladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.