GemlikLife

Gemport Hisse Artırım Konusunda Yol Ayrımı Süreci Başladı

SİYASET

Gemlik Belediyesi’nin GEMPORT A.Ş. ‘ye olan ortaklığında yol ayrımı sürecine girildi.

Gemlik Belediyesi’nin GEMPORT A.Ş. ‘ye olan ortaklığında yol ayrımı sürecine girildi. Şirketin sermaye artırımı yoluna giderek, belediyeden cevap bekleme süreci, belediyenin yaptığı teknik analiz çalışmalarıyla ivme kazandı. Gemlik Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci olağan toplantısında gündem, GEMPORT A.Ş. Hisse artırımı konusu oldu. Yüzde 13,4 hisse ile firmaya ortak olan Gemlik Belediyesi, uzmanların hazırladığı rapor doğrultusunda Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonunun çalışmalarının ardından nihai kararını verecek. Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapılan Şubat ayı ikinci olağan oturumu öncesinde, Denge Değerlendirme Şirketi uzmanları Ahmet Arslan ve Dr. Özgür Teoman meclis üyelerine slayt gösterimli bilgi verdiler.

BDK ve SPK onaylı Bilgi Değerlendirme Şirketi Müdür Yardımcısı Uzman Ahmet Arslan, GEMPORT A.Ş.’nin arsa, yapı, makine ve tesisat ve deniz araçları ile birlikte 482 milyon 890 bin liralık duran varlık değeri olduğunu söyledi. Dr. Özgür Teoman’da, belediyenin hisse artırımına gitmesi halinde 16 milyon lira yatırım yapması gerektiğini bildirdi. Buna karşın hisselerin satışı halinde 32 milyon 800 bin ABD doları paya sahip olunduğunu belirten Özgür Teoman, hisse artırımını şirketin ticari manevrası olarak nitelendirdi. Belediye Meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan uzmanlar, çalışmaları rapor halinde tüm meclis üyelerine sundular.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hem Plan ve Bütçe Komisyonunun, hem de Hukuk Komisyonunun uzman raporları da içine alarak derin ve titiz çalışmasını sürdüreceğini ifade ederek, komisyon raporları sonrasında meclisin hisse artırımı ya da hisselerin satışına karar vereceğini açıkladı. CHP’li Özgür Aksoy’da, mali külfet getirip getirmediğinin yanı sıra, çıkabilecek reel rakamların belirlenmesini, ayrıca koşullar tamamıyla tükenmeden hisse satışları konusunda karar verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Daha sonra Komisyonlardan gelen raporlar okundu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ersin Kahraman, Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında bulunan 11 Eylül Düğün Salonunun, okul aile birlikleri, dernekler ve mecliste grubu bulunan siyasi partilere kültürel faaliyetler ve kongreleri için yılda birer kereye mahsus 50 lira sembolik ücretle kiralanmasının uygun görüldüğünü ifade etti. Buna karşın komisyonun devlete ve millete karşın birlik ve beraberliği bozucu, bölücülük ve terörü özendirici toplantı ve kongre yapmak isteyenlere karşı salonun kiralanmayacağı kararını verdiğini belirten Ersin Kahraman, mecliste grubu bulunmayan ama kriterlere uygun siyasi partilerin de 11 Eylül Düğün Salonunu kiralamaları halinde mevcut kira bedelini ödeyeceğini söyledi.

CHP’li Özgür Aksoy, bu kriterin münferit örneklerle açıklanamayacağını ve alınan kararın niyet okuma olduğunu öne sürdü. Niyetin nasıl anlaşılacağı konusundaki belirsizliğin aşılması gerektiğini kaydeden Aksoy, komisyon raporuna ret oyu vereceklerini açıkladı. Aksoy’a yanıt veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Devlet ve Millet aleyhine propaganda yaptırmayacaklarını anlatarak, Güneydoğu ve Doğu’da asker ve polisin katliam yapmadığını söyledi. Ak Partili Ercan Barutçuoğlu’da, kimin nerede toplantı yapacağına belediyenin karar vermediğine dikkat çekerek, komisyon raporunun 11 Eylül Düğün Salonu için geçerli olduğunu anımsattı. Barutçuoğlu, kriter konusunda da komisyon raporu doğrultusunda düğün salonu ile ilgili kararı encümenin vereceğine işaret etti. Komisyon raporu Ak Parti ve MHP’lilerin oylarıyla kabul gördü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.