GemlikLife

Lösemili Çocuklar İçin Bin Kilometre Yürüyecek

GEMLİK

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü eğitmenliği yapan 30 yaşındaki Yavuz Aslan, lösemili çocuklar için bin kilometre yürüyecek. Aslan Bursa'yı geride bıraktı...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü eğitmenliği yapan 30 yaşındaki Yavuz Aslan, lösemili çocuklar için bin kilometre yürüyecek. Aslan Gemlik'i geride bıraktı. 

Lösemili hastalar için 20 Kasım günü yola çıktığı Fethiye'den İstanbul’a 40 günde yürümeyi planlayan Yavuz Aslan, çadır haricinde hiç bir yerde konaklamıyor. 25 gündür yollarda olan Aslan, şu ana kadar 750 kilometreden fazla mesafeyi yürüyerek geçti. Aslan, konaklama ile dışarıdan yemek almaksızın bin kilometrelik yolu tamamlamak istiyor. Fethiye’den çıktığı yürüyüşte Aydın, İzmir, Manisa ve Balıkesir'den geçen maceracı adam, en son olarak Bursa'yı geride bıraktı. Yavuz Aslan, yürüyüşünü İstanbul Beşiktaş’taki eski İnönü Stadı önünde bitirecek. Yemeklerini de kendisi yapan Aslan, yola 81 kilo ile çıkarken, şu anda 70 kiloya düştü. Aslan'ın projesi sosyal medya takipçileri tarafından destek görüyor.

Aslan, "Beni sosyal medya hesabımdan takip eden lösemi hastası çocuğu olan aileler ile diğer takipçilerimi tanıştırdım. Yağmurda ve rüzgarda dahi yürüyorum. Gece bir evde ya da otelde konaklamıyorum. Onun yerine çadırda kalıyorum. Bütün evim sırtımda. Çantamda ocak gibi mutfak gereçlerim var. Gece çadır kurduğum yerlerde kendi yemeğimi yapıyorum. Projeye başlamadan önce 81 kiloydum. Şu an ise 70 kiloyum. Bu süreçte iki çift ayakkabı parçaladım. Ayağımdakiler üçüncü ayakkabılarım. Yol kenarında yürüdüğüm için az da olsa araç trafiği veya şehirden uzak yerlerdeki köpek saldırıları tehlike arz edebiliyor. Bunun dışında akşam çadır açmak için uygun yer arıyorum. Sabahları protein almak için 2 ya da 3 yumurta yiyorum. Gün içinde harcadığım 2 bin 500 kaloriyi karşılamak için meyve ve kuruyemiş yiyorum. Akşamları da duruma göre patates, tavuk ya da makarna haşlıyorum. Yıllardır spor yapıyorum ve şu anda da aktif olarak 8 sporla ilgileniyorum. Bunun da faydası oluyor elbette" dedi.

Projeye başlarken ailesine haber vermediğini ifade eden Aslan, "Çünkü aileler bu tür şeylerde tedirgin olabiliyor. Onlar da basından görüp haberdar oldu. Yamaç paraşütü eğitmeniyim, ancak bu proje için işimi ve sosyal hayatımı tamamen askıya aldım" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.