GemlikLife

Kişisel Gelişim Uzmanı Aslanhan Gemlik’te

GEMLİK

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikler Kapsamında ilçeye davet ettiği kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, “Aile İçi İletişim” ve “LYS’de sınav stresi ile başa çıkmanın yolları” konulu konferanslar verdi.

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikler Kapsamında ilçeye davet ettiği kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, “Aile İçi İletişim” ve “LYS’de sınav stresi ile başa çıkmanın yolları” konulu konferanslar verdi.

Gemlik Belediyesi çalışanlarına yönelik olarak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda, Aile İçi İletişim, Toplumsal İletişim konularında konuşma yapan Sıtkı Aslanhan, Gemlik Cezaevinde de mahkumlara yönelik motivasyon semineri verdi.

Gemlik Gemport Anadolu Lisesi, Celal Bayar Anadolu Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özdilek Cevdet Aynur-Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi, Koza Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve Roda İmam Hatip Lisesinde de öğrencilerle bir araya gelen Sıtkı Aslanhan, ‘Başarıya Gülümse’ projesi kapsamında konuşmacı olarak katıldığı konferansta “LYS’de sınav stresi ile başa çıkmanın yollarını” anlattı.

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, sınava sayılı günler kaldığını hatırlatarak öğrencilerin televizyon ve akıllı telefon kullanımından kaçınması gerektiğinin altını çizdi. Eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan ise yaptığı konuşmada yıl içinde yaklaşık 250 seminer verdiğini ifade ederek “Son yıllarda gençlerin halini görerek üzülüyorum. Gençlerin oturması kalkmasını üsluplarını görünce karamsarlığa kapıldığım oluyor. Ama sizler gibi nezaket sahibi gençleri görünce gelecek adına ümitleniyorum. Sınavdan önce, üniversitelerden önce önemli olan edeptir. Önce edep, önce ahlak, önce kişilik önce insan olabilmek önemli.” diye konuştu. Eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum inancına sahip olan bizler nasıl böyle edepsiz davranışlar sergileriz. Hiçbir dünyalık makam ve mevki için edebinizden, şahsiyetinizden sakın taviz vermeyin.” dedi. Sosyal medya ve internetin öğrencilerin ders çalışması üzerindeki olumsuz etkilerinden bahseden Aslanhan “Gençler gecenin birinde, sabahın beşinde ders kitaplarınızın, soru bankalarınızın, not kâğıtlarınızın üzerinde alın teriniz ve gözyaşlarınızın yoksa başarılı olamazsınız. Başarılı olmak emek ve çaba ister. Başarısız öğrencinin önünde engeller vardır. Şu son 25 günlük süreçte ne olur televizyon ve ellerinizdeki telefonlardan olabildiğince uzak durun. Arkadaşlarınızı uyarın. Ders çalışmaktan alıkoyan arkadaş, arkadaş değildir.” diye konuştu.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.