‘Elimde Sazım Bursa’da Gözüm’ adlı ödüllü Bursa klibiyle dikkatleri çeken Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve tüm dünyaya Bursa’yı tanıtmayı hedefleyen ‘Gelenekselden Evrensele Bursa’ adlı 2. klip tamamlandı. Uludağ’dan Gölyazı’ya, İznik Kalesi’nden Emirsultan Külliyesi’ne kadar Bursa’nın sahip olduğu 80’e yakın tarihi ve doğal mekan tüm güzellikleriyle 50’ye yakın saz, 30’dan fazla ses sanatçısı ve 4 farklı Bursa türküsü eşliğinde gözler önüne serildi. Ortaya çıkan çalışma ile Bursa’nın her hangi bir köyünde kullanılan müziksel ritmin, Rock, Flemenko, Yunan Müziği, Balkan ezgileri, Senfoni, gibi evrensel müzik tarzlarına uyum sağlayabildiğini de ortaya koydu.
Bursa’nın somut olmayan kültürel mirasının gelecek kuşaklara aktarılması yönündeki çalışmalarıyla dünyaya örnek gösterilen ve ‘Elimde Sazım Bursa’da Gözüm’ adlı video kliple bu alandaki çalışmaları müzikal ortama taşıyan Büyükşehir Belediyesi, ‘Gelenekselden evrensele Bursa’ adlı ikinci video klip çalışmasını tamamladı. Avrupa Müze Akademisi ve Europa Nostra’nın düzenlendiği yarışmada başarılı olarak nitelendirilen ‘Elimde Sazım Bursa’da Gözüm’ adlı eserde olduğu gibi ikinci viedo klipte de 17 ilçedeki tarihi ve mekanlar ve doğal güzellikler ön plana çıkarıldı. Yönetmenliğini, ilk klipte olduğu gibi H. Mücahit Pehlivan’ın yaptığı klibin kayıtlarında 50’ye yakın saz kullanılırken, 30’dan fazla ses sanatçısı görev aldı. Tüm ilçelerdeki 80’e yakın tarihi ve doğal mekanda yapılan çekimlerde, ‘bakırım gümlesene, çakırım dinlesene’, ‘öperim kokarım’, ‘İpeğim’ ve ‘İki keklik’ türküleri seslendirildi ve proje tamamen Büyükşehir Belediyesi ekibi tarafından gerçekleştirildi. Ortaya çıkan çalışma ile Bursa’nın her hangi bir köyünde kullanılan müziksel ritmin, Rock, Flemenko, Yunan Müziği, Balkan ezgileri, Senfoni, gibi evrensel müzik tarzlarına uyum sağlayabildiğini de ortaya koydu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tanıtımına yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirterek, “Bursa, tüm zamanların en güzel şehirlerinden. Tarihi, doğal mekanları, kültürel birikimiyle yeryüzünün ayrıcalıklı ve birikimli şehri olan Bursa’da en büyük eksikliği tanıtım noktasında yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla ise bu konuda atağa geçmek istiyoruz ve çalışmalarımız da ses getiriyor. İlk klibimiz ödül alan güzel bir tanıtım klibiydi. Aynı çalışmayı genişleterek ikinci klibi de hazırladık. Tamamen Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle gerçekleştirilen bir çalışma oldu. Yöresel kültürümüzü ve somut olmayan mirasa yönelik çalışmaların yer aldığı, tüm bölgelerdeki kültürün ve müziklerin harmanlandığı bir tanıtım klibi oldu. 50 civarında saz, 30 sanatçı ve 80 üzerinde mekanın görüntüsünün yer aldığı klibimizde, tüm ilçelerimize de yer vermeye çalıştık. Doğal manzaraların ve tarihi görüntülerin bulunduğu klipte geleneksel özgün müziğimizin yanı sıra Rock, Flamenko, Yunan müziği, Balkan ezgileri ve senfoni olmak üzere farklı melodiler bir araya geldi. Değişik zenginliklerin bulunduğu güzel bir sunumla daha Bursa’yı tanıtacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.