banner47

GCBAL’de Müzelerde Ders Dönemi Başladı

Celâl Bayar Anadolu Lisesi de Millî Eğitim Bakanlığı’nın yeni projesini hayata geçirdi.

GCBAL’de Müzelerde Ders Dönemi Başladı
banner3

Millî Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları arasında öğretmenlerin müzeyi sınıf ortamı olarak kullanması, bilgi ve birikimlerinin artması amacıyla iş birliği protokolü imzalanmıştı. Celâl Bayar Anadolu Lisesi de Millî Eğitim Bakanlığı’nın yeni projesini hayata geçirdi. Felsefe Öğretmeni Elife Soygan ve Tarih Öğretmeni Tülay Çevik, Bursa Arkeoloji ve Bursa Kent Müzesi’nde öğrencilerine ders verdi.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan proje çerçevesinde, başta tarih eğitimi olmak üzere farklı derslerin kazanımlarının, öğrencilere müzelerin tarihsel arkeolojik ikliminde aktarılması hedefleniyor. Tarih farkındalığı ve millî tarih şuurunun müzelerin otantik ortamlarında daha somut ve kalıcı olarak öğrencilere kazandırılması da projenin temel amaçları arasında yer alıyor.

Müze eğitiminin başlı başına bir mesleki beceri alanı olduğunu, ancak tarihe ve millî tarih şuuruna giden yolda, sınıftaki teorik bilgi ile gerçek hayattaki kazanıma giden bir köprü görevi görmesini istediklerini vurgulayan Okul Müdürü Kamil Beki, “Tarihle çocuklarımız arasına yeni bir gönül köprüsü kurma açısından müze eğitimini önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan öğrenciler de eğitimden memnun kaldıklarını dile getirdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER