banner47

İYİ Parti’den Çin Zulmüne Tepki

İYİ Parti Gemlik İlçe Teşkilatı, Doğu Türkistan’da yaşanan zulme sessiz kalmadı.

İYİ Parti’den Çin Zulmüne Tepki
banner3

İYİ Parti Gemlik İlçe Teşkilatı, Doğu Türkistan’da yaşanan zulme sessiz kalmadı.

Türklerin Ata yurdu sayılan Doğu Türkistan’da Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin zulmü altında kıvranan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerine sahip çıkan İYİ Parti Gemlik İlçe teşkilatı, parti genel merkeziyle eş zamanlı olarak Gemlik’te de kamuoyuna yönelik basın açıklaması yaptı. Meclis üyeleri Oğuz Hançer ve Sedat Akkuş’un yanı sıra, Ahmet Dural Meydanı Cius AVM önünde yapılan açıklamada partililer tam kadro yer aldılar.

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, işkence ve zulmün, her geçen gün arttığına dikkat çekerek, Doğu Türkistan’daki Türk Halkının dünyanın gözü önünde, asimilasyon ve etnik temizliğe maruz kaldığını vurguladı. Türk Müslüman kardeşlerimize yönelik bu zulümlere Türkiye’den sadece İYİ Parti’nin sessiz kalmamasının üzücü olduğunu dile getiren Ertuğrul Yavuz, tüm dünyada Türklere ve Müslümanlara yapılan zulme karşı bir olmak, birlik olmak ve kardeş olmak zorunda olduğumuzu söyledi.

Gemlik halkının da yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Uygur Türklerine yönelik zulme son vermesi konusunda dünyanın karşı çıkması gerektiğine işaret eden İYİ Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, neden sessiz kalındığını anlayamadıklarını kaydetti. Yavuz, TBMM de Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk Nüfusun uğradığı akıl almaz mezalimin araştırılması için verdikleri önergeye de Ak Parti’nin hayır, MHP’nin de çekimser oyuyla karşı çıkıldığını hatırlattı. Ertuğrul Yavuz, “Bizler Türklüğümüz ve inancımız gereği, üzerimize düşen sorumluluğu elimizin ve yüreğimizin yettiği kadarıyla yüklendiğimizi Gemlikli hemşerilerimiz ile paylaşmak istedik. İYİ Parti Gemlik İlçe Teşkilatı olarak her daim hak karşısında Vav, haksızlık karşısında Elif olma yolunda zulme hiçbir zaman sessiz kalmayacağız” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23