banner50
banner47

Kahvaltı Fuarı’na Gemlikli kadınlar damga vurdu

Gemlikli kadınlar ilçemizi Kahvaltı Fuarı’nda temsil ediyor.

Kahvaltı Fuarı’na Gemlikli kadınlar damga vurdu
banner3

Gemlikli kadınlar ilçemizi Kahvaltı Fuarı’nda temsil ediyor.

Bursa’da ilk kez gerçekleşen Kahvaltı Fuarı’na Gemlik’te faaliyet gösteren kadın girişimci dernekleri de katıldı. Büyük Kumla, Küçük Kumla, Umurbey, Narlı ve Güvenli Kadın Girişimci dernekleri, yüzden fazla yöresel ürün ile fuardaki yerini aldı. Gemlik Belediyesi’nin yanı sıra Gemlik Ticaret Borsası ile Gemlik Ticaret Odası da fuarda Gemlikli kadınlara destek oldu.

Fuar açılışında kurdele yerine 21 metre uzunluğunda örgü peyniri kesildi. Peyniri Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ile Gemlik Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Doğan, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik birlikte kestiler.

Dünyanın en kaliteli sofralık zeytini olan Gemlik Zeytini’nin sergilendiği stantlarda ayrıca Gemlik civar köylerine ait peynir, salça ve kahvaltılık soslar, reçel ve turşular ile yumurta dolması, kabaklı pide, cennet küngü, kartalaç gibi yöresel ürünler de sergilendi. Adı ve kalitesiyle ünlü zeytin fuarda ilgi odağı olurken yöresel lezzetler de dikkat çeken ürünlerden oldu.

 “Kadın girişimcilerimiz ilçemize katkı sağlıyor”

Açılışta konuşan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, Bursa’da ilk kez gerçekleşen Kahvaltı Fuarı’nda yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Gemlik olarak yöresel ürünlerini fuarda katılımcılar ile paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Serintürk, “fuara gelen tüm ziyaretçileri önce Gemlik standımıza, ardından ilçemize davet ediyoruz. Burada yer alan kadın girişimci derneklerimiz, son aylarda ilçemizde önemli çalışmalara imza attılar. Bir kısmı zaten faaliyette olan, bir kısmı da yeni kurulan kadın girişimci derneklerimiz ilçemizde kadınların birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceklerini gösterirken bir yandan da Gemlik’imizin lezzetlerini yaşatıyor ve ilçe ekonomimize hareket katıyorlar. Fuardan sonra da kadın girişimcilerimizle birlikte çalışmaya, belediye ve diğer kurumlarımızla onlara destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER