banner47

Gemlik Belediyesi'nden meslek odalarıyla protokol

Gemlik Belediyesi Jeofizik, Jeoloji, Mimarlar, Peyzaj Mimarları, Harita Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri odalarının temsilcileriyle protokol imzalandı.

Gemlik Belediyesi'nden meslek odalarıyla protokol
banner3

Gemlik Belediyesi Jeofizik, Jeoloji, Mimarlar, Peyzaj Mimarları, Harita Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri odalarının temsilcileriyle protokol imzalandı.

İmzalanan protokol hakkında konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik’imizin sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için odalarımızla ortak mesleki denetim ve teknik işbirliği protokolü imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Gemlik Belediyesinin akademik çevrelerle görüş alışverişini her zaman önemsediğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Biz sağlıklı bir kentte yaşamak istiyoruz. Bunun en etkili yollarından biri de sizin gibi akademik odalarımızla işbirliğini arttırmak. Gemlik’te geçmiş zamanlarda özellikle mimari ve mühendislik gibi konularda kötü örnekler sergilendi. Biz bu kötü örneklerin ileriye taşınmaması için çaba sergileyeceğiz. Sizlerle işbirliği yapmayı hem önemsedik. Bu yaptığımız protokol, sadece bugün yaşayan değil, gelecek nesiller de istifade edecek. ” dedi.

“Gemlik’in yeteneği var”

Gemlik’in birçok konuda yeteneği olduğunu ifade eden Başkan Sertaslan, “Gemlik’te plancılıktan tutun da, peyzaj mimarisine kadar bir değişim ve dönüşüme ihtiyaç var. Bazı bölümlere dokunuşlar gerçekleştirirsek devamı gelecek diye düşünüyoruz. Akademik çevrelerle her zaman yan yana olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’te yaşayan 113 bin vatandaşın memnuniyetinin Belediye için önemli olduğunu vurgularken, akademik işbirliğinin vatandaşın yararına olduğuna dikkat çekti. Türkiye’deki birçok belediyenin bu işbirliğiyle kendini ileriye taşıdığını da belirten Başkan Sertaslan, “Gemlikli her şeyin en iyisine layık” dedi.

Meslek odalarından tam destek

Prokotolü imzalayan oda temsilcileri ise Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a teşekkür ederken, akademik çevrelerle işbirliğinin her zaman belediyelerin yararına olduğunu ifade ettiler. Gemlik için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını da belirten oda temsilcileri, “Bu işbirliği Gemlik’e ve odalarımıza hayırlı olsun” dediler.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2020, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23