banner47

Gemlik Belediyesi’nden hayvanseverlere tam destek

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği, Gemlikli hayvan severler ve Gemlik Belediyesi kırsal bölgelerde sokak hayvanları beslemesi yaptı.

Gemlik Belediyesi’nden hayvanseverlere tam destek
banner3

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği, Gemlikli hayvan severler ve Gemlik Belediyesi kırsal bölgelerde sokak hayvanları beslemesi yaptı.

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği, Gemlikli hayvan severler Gemlik Belediyesinin de katkılarıyla Kurşunlu, Kumsaz ve Gemsaz bölgelerinde sokakta yaşayan hayvanlara mama dağıtımı yaptılar. Mama dağıtımının yanı sıra sokakta özellikle çeşitli hastalıklara yakalanmış köpeklere müdahalede edilirken,  Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Veteriner Hekim Hakan Uğur ise hayvan severlere kısırlaştırma konusunda bilgi verdi.

Besleme ile ilgili konuşan hayvan severler, “Etkinliğimize onlarca canla mamamızı ve sevgimizi paylaştık. Mama dağıtımı sırasında tespit ettiğimiz uyuz vakalarına ise Gemlik Belediyesi ekipleri tarafından anında müdahale edildi ve Pazartesi günü rehabilitasyon merkezinde tedavileri başlayacak. Gemlik Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Veteriner Hekim Hakan Uğur ise Gemlik Belediyesinin sokakta yaşayan hayvanlar konusuna her zaman hassasiyetle yaklaştığını ifade ederken, ilçe sınırları içerisinde birçok noktada ise besleme odaklarının varlığına dikkat çekti. Bu odaklara her Salı ve Perşembe günü Gemlik Belediyesi ekipleri tarafından mama takviyesi yapıldığını da sözlerine ekleyen Uğur, Gemlikli ve Bursalı hayvanseverlere ise teşekkür etti.

Sokakta yaşayan canlıların beslenmesinin önemine de değinen Dr. Veteriner Hekim Uğur, Sokakta yaşayan hayvanların açlığa çok kısa bir süre dayanabildiğini ifade ederken,  evlerin önüne konulacak bir kap suyun ve biraz yemeğin sıcaklığın arttığı yaz aylarında ve sıcaklığın düştüğü kış aylarında hayvanların hayatını kurtarabileceğini belirtti.  Gemlik Belediyesinin çok sayıda bölgede beslenme odağı olduğunu da sözlerine ekleyen Uğur, yakında ilçenin çeşitli yerlerine koyacakları korumalı mama kapları ile birlikte hayvanların yaz ve kış aylarında yiyecek bulmasının kolaylaşacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23