banner47

Gemlik'te kadın girişimciler faaliyetlerini hızlandırdı

Gemlik’te geçmiş dönemlerde kurulan, son bir yılda Gemlik Belediyesi’nin de destekleriyle faaliyetlerini arttıran kadın girişimci dernekleri dikkat çekici çalışmalar gerçekleştiriyor.

Gemlik'te kadın girişimciler faaliyetlerini hızlandırdı
banner3

Gemlik’te geçmiş dönemlerde kurulan, son bir yılda Gemlik Belediyesi’nin de destekleriyle faaliyetlerini arttıran kadın girişimci dernekleri dikkat çekici çalışmalar gerçekleştiriyor.

Bir yandan çeşitli eğitimler ile niteliklerini arttıran dernekler diğer yandan birlikte katılacakları faaliyetlerde ilçemizi temsil etmeye hazırlanıyor.

Küçük Kumlalı kadınlar eğitim aldı

Küçük Kumla, Büyük Kumla, Narlı, Karacaali, Umurbey ve Güvenli kadın girişimci dernekleri faaliyetlerine hız verdi. Geçtiğimiz hafta Kumla’daki Gemlik Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda bir araya gelen Küçük Kumla Kadın Girişimci Derneği üyeleri, Bilişim ve Sosyal Medya Kullanımı üzerine sertifikalı eğitim programına katıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinde devam eden “Kadın için Teknoloji” projesi kapsamında devam eden “Dijital Okur Yazarlık” eğitimine katılan kadınlar internet kullanımı üzerine temel bilgi ve becerilerini geliştirici bilgiler edinirken sanal ortamda güvenlik konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları dikkatle dinlediler. Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi Eğitim Grubu ile Habitat Derneği’nin birlikte organize ettiği eğitimi genç ve donanımlı eğitmen Sibel Şevval Kaçar gerçekleştirdi. Eğitmen Kaçar, eğitim sonunda uygulamalar ile kadınların dijital becerilerinin gelişmesine katkı sunarken gelen soruları da yanıtladı. Program sonunda Kaçar ve eğitimi başarı ile tamamlayan kadınlar sertifikaları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tüm dernekler Gemlik’i temsilde birleşti

Öte yandan Gemlik’teki kadın girişimci dernekleri, ilçemizi önemli bir organizasyonda temsil etmeye hazırlanıyor. Bursa Merinos Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 5-8 Mart tarihleri arasında gerçekleşen “Kahvaltı Fuarı”nda binlerce katılımcının ağırlanması beklenirken konferanslar, söyleşiler, sunumlar, yen ürün tanıtımları, kahvaltı salonları ve yarışmalar festival süresi boyunca eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Gemlikli kadınlar da ilçemize ve köylerimize ait yöresel ürünleri doğal ve katkısız yollarla üreterek tanıtımlarını yapacaklar. Gemlik’in özellikle yöresel gıda ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirerek bölgemiz kültürünü programda temsil edecekler.

Fuar organizasyonu ile ilgili dernek üyeleri ile bir araya gelen Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, bu tür programları önemsediklerini belirterek ilçemizde faaliyet gösteren girişimci kadınlara büyük değer verdiklerini söyledi. Gemlik Belediyesi kurulduğundan bu yana göreve gelen ilk kadın belediye başkan yardımcısı olan Serintürk “değerli arkadaşlarımız çok önemli işlere imza atıyorlar. Kadın olarak ellerindeki imkânlarla hem yöresel kültürümüz yaşatıyor hem de ilçemizi çeşitli organizasyonlarda temsil etmeye hazırlanıyorlar. Biz de Gemlik Belediyesi olarak onlara imkânlarımız dâhilinde elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Kadın girişimcilerimizi hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2020, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23