banner47

Gemlik'te nöbetçi eczane sayısı 2'ye çıkarıldı

Gemlik'te eczanelerde yaşanan mağduriyet üzerine nöbetçi sayısı ikiye çıkarıldı.

Gemlik'te nöbetçi eczane sayısı 2'ye çıkarıldı
banner3

Gemlik'te eczanelerde yaşanan mağduriyet üzerine nöbetçi sayısı ikiye çıkarıldı.

Gemlik'te kış aylarıyla birlikte yaşanan gribal enfeksiyon vakalarında artış nedeniyle, bir süredir nöbetçi eczanelerde yoğunluk yaşanıyordu. Geçtiğimiz hafta GemlikLife'da gündeme gelen nöbetçi eczane sorununa Bursa Eczacı Odası harekete geçti.

Harekete geçen Bursa Eczacı Odası, 27 Ocak Pazartesi günü (BUGÜN) başlamak üzere her hafta sonu Cumartesi-Pazar günleri bir olan nöbetçi eczane sayısına bir adet daha ekleme yapma kararı aldı.

Buna göre, 24 saat açık olan nöbetçi eczane yanına, sabah 18:30-01.00 saatleri arasında belirlenen başka bir nöbetçi eczane de hastalara hizmet verecek. Hasta yoğunluğuna göre, nöbet saati uzatılabilecek. Nöbetçi eczane seçiminde, hastaneye ve ilçe merkezine yakınlık kriterleri de vatandaşın lehine düzenlenecek. İki nöbetçi eczane uygulaması mart ayına kadar devam edecek. Ayrıca, yazılım sisteminden kaynaklı e-reçete uygulamasının da yaygınlaştırılması için Bursa İl Sağlık Müdürlüğü düzenlemeler yapacak.

Bugün Gemlik'te MELİS ECZANESİ 18:30-08:30 saatleri arasında (BALIKPAZARI MAH. YEDİEVLER SOKAK NO:59/A ) ve SEDA ECZANESİ ise 18:30-01:00 saatleri arasında (EŞREF DİNÇER MAH. KESTANE SOK. NO:20) nöbetçi olacak.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2020, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23