banner47

Kent Konseyi Kadın Meclisi kadına şiddete dikkat çekti

Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi gerçekleştirdiği etkinlikte kadına şiddet konusu ve bu konuyla mücadele yollarını anlattı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi kadına şiddete dikkat çekti
banner3

Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi gerçekleştirdiği etkinlikte kadına şiddet konusu ve bu konuyla mücadele yollarını anlattı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele Günü’nde, Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi anlamlı bir etkinliğe imza attı. Zeytin Dalı Meydanı’nda önce tiyatro gösterisi gerçekleştiren Kadın Meclisi, ardından üç uzmanın gerçekleştirdiği sunum ile Gemlikli kadınları bilgilendirdi.

Gösteride şiddet teması işlendi

Etkinlik “Belki Bir Şeyler Değişir” adlı tiyatro gösterisi ile başladı. Adem Yıldırım’ın yönettiği, İmren Arslan’ın tek kişilik performansında beyaz kıyafet ve vücudu halatlarla sarılı bir kadın temsili olarak eşinden gördüğü şiddeti, bu şiddet karşısında yaşadığı çaresizliği ve mücadelesini anlattı. İzleyenlerin boğazının düğümlendiği, göz yaşlarına hakim olamadıkları gösteride başarılı bir performans sergileyen Arslan, oyunun sonunda cesaret mesajları vererek üzerindeki halatları savurdu ve özgürlüğüne kavuştu.

 

Uzmanlar kadınları bilgilendirdi

Oyunun ardından gerçekleşen söyleşide ise Uzm. Psikolog Rüveyda Bayramoğlu, Sosyolog Sevcan Koçer ile Av. Ekin Ezgi kadınlara yönelik bilgilendirici sunumlar gerçekleştirdi. Kadınların yaşadıkları şiddet ve bu şiddet karşısındaki verdikleri, bunların davranışlarına yansımalarını anlatan Psikolog Bayramoğlu’nun ardından bu şiddet ve diğer olumsuz olayların toplumsal temelini Sevcan Koçer anlattı. Av. Bekmezci ise kadınların haklarını ve hukuki destek alabilecekleri durumları dinleyenler ile paylaştı.

Etkinlik sonunda Gemlik Kent Konseyi ve Kadın Meclisi üyeleri konuklara çiçek ve hediyelerini takdim ederek kadınlara yönelik şiddet ve diğer tüm olumsuz olayların son bulmasını dilediler.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23