banner47

Gemlik’te Suriyeliler İçin Manzaralı Okul

Gemlik Hisar Mahallesi’nde “Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Suriyeli mülteciler için ortaokul inşaatı başladı.

Gemlik’te Suriyeliler İçin Manzaralı Okul
banner3

Gemlik Hisar Mahallesi’nde “Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Suriyeli mülteciler için ortaokul inşaatı başladı.

Hisar Mahallesi’nde Gemlik manzaralı 10 dönüm arazi üzerinde başlayan 1300 metrekare okul inşaatının 2020 yılı eğitim öğretim sezonuna yetişmesi planlanıyor. 24 derslikli olması planlanan okulun maddi desteğini ise Avrupa Birliği Mali Desteği ve Dünya Bankası karşılıyor. Okulun inşaat bedeli ise 13.832.858,57 TL olduğu öğrenildi.

Okul hizmete girdiğinde yaklaşık 700 öğrenciye hizmet vermesi beklenirken, Suriyeli öğrencilerin sayısının Gemlik’te düşük olması, Gemlik halkının aklına, ‘Acaba Gemlik’e Suriyelilerin gelmesi mi amaçlanıyor?, Gemlik’te Suriyeli nüfusu artacak mı’ sorularını getirdi.

“GEMLİK İÇİN BÜYÜK KAZANIM”

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, GemlikLife’a yaptığı açıklamada; “Bu okul evet Suriyeli öğrencilerimiz için yapılıyor, ancak burada bizim kendi çocuklarımızda okuyacak. Suriyeli öğrenci nüfusumuz düşük olduğu için daha çok bizim kendi öğrencilerimiz burada eğitim alacak. Bu yüzden Gemlik’imiz için büyük bir kazanım, çünkü devletimize maddi bir ağırlığı yok, devletimize yük olmayacak bir okul. Tamamen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okul olacak.” dedi.

SÜLEYMAN ŞAH ORTAOKULU

Okulun adının ise Süleyman Şah Ortaokulu olması beklenirken, veliler; “Bu okul faaliyete girmeden ne olacağını bilemeyiz, inşaat başlamış, bitince göreceğiz sadece Suriyeliler mi olacak yoksa bizim kendi öğrencilerimiz mi olacak.” şeklinde konuştular.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2019, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER