banner47

Harun Çoban 6 Saatlik İfadenin Ardından Tutuklandı

​Gemlik’te 38 kişinin mağdur oldukları iddiası ile savcılığa yaptığı suç duyurusu sonrası , hakkında yakalama kararı çıkartılan ve önceki gece Niğde’de yakalanan Çobanoğlu Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çoban 6 saatlik sorgunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Harun Çoban 6 Saatlik İfadenin Ardından Tutuklandı
banner3

Gemlik’te 38 kişinin mağdur oldukları iddiası ile savcılığa yaptığı suç duyurusu sonrası , hakkında yakalama kararı çıkartılan ve önceki gece Niğde’de yakalanan Çobanoğlu Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çoban 6 saatlik sorgunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çobanoğlu Ticaret adına mahkemeden aldığı konkordato kararı öncesinde, Türkiye’nin farklı bölgelerinden çeşitli mallar alarak konkordato sonrasına çek kestiği öne sürülen işadamı Harun Çoban mağdur olduklarını öne süren çok sayıda kişinin savcılığa yaptığı müracaat sonrası akşam 19:00’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Niğde’de yakalanan Çoban Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş büro ekiplerine teslim edildi. Gece geç saatlerde Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve ilk sorgusu gerçekleştirilen Harun Çoban geniş güvenlik önlemleri altında Gemlik Adliyesinde savcı karşısına çıkarıldı. Adliyede savcıya ve karşı karşıya geldiği alacaklarına borçları ödeme taahhüdünde bulunan Harun Çoban konkordato öncesi ve sonrasındaki ticari işlemleri incelendikten sonra tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. 

MAĞDURLAR TEK TEK DİNLENDİ

Harun Çoban hakkında suç duyurusunda bulunan 38 mağdur soruşturma savcısı tarafından tek tek dinlendi. Yaklaşık 6 saat süren ifadenin ardından nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla ifade veren HarunÇoban tutuklanarak Bursa Cezaevine gönderildi.

NE BULDUYSA ALMIŞ

Çobanoğlu Ticaret mağdurları alacaklarını kurtarabilmek ve ifadelerini savcılığa verebilmek için adliye önünde hazır bekledi. Türkiye’nin bir çok ilinden gelen ve alacaklarını almaya çalışan firma yetkilileri Harun Çoban’ın, Türkiye’nin bir çok yerinden birbiri ile alakası olmayan ürünler aldığı bu ürünlerin ödemesini yapmadığını ve kendisi tarafından dolandırıldıklarını ve bu şekilde mağdur olan kişi ve firma sayısının artacaklarını ifade ettiler. İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmit, Kocaeli, Ankara, Eskişehir, Antalya gibi illerden çeşitli ürünler aldığı öğrenildi. Bu ürünlerin arasında; boru, jeneratör, mantolama köpüğü, klozet, lavobo, çatı paneli, soğutucu, pleksi reklam malzemesi, çelik kapı, şeker makinesi, katlanır merdiven, çakmak gazı, inşaat iskelesi, kadın pedi, çocuk bezi, gübre, beyaz eşya gibi ürünlerin yer aldığı, bu ürünlerin çoğunun tırlar dolusu olduğu öğrenildi.

ADLİYE ÇIKIŞI ARBADE

Gemlik Adliyesi’ne getirildiği andan itibaren Harun Çoban’ın yakınları adliye önünden biran olsun ayrılmadı. Tutuklanma kararının ardından gerilen, yakınları görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı. Gazetecilerin görüntü almasını engelleyen kişiler, bir gazetecinin telefonunu elinden alarak yere attı. Bir anda çıkan arbadeyi çevik kuvvet güçleri yatıştırdı. Polis aracının gitmesiyle öfkeli kalabalık dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER