banner47

Ticaret  ve Sanayi Odası’ndan Dev Projeler

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nda mesleki eğitimlere desteği devam ediyor. Konuya ilişkin basına açıklamalar da yapan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Oda olarak iş hayatındaki ara eleman sorununa katkı sağlamak için bir dizi proje gerçekleştireceklerini söyledi.

Ticaret  ve Sanayi Odası’ndan Dev Projeler
banner3

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nda mesleki eğitimlere desteği devam ediyor. Konuya ilişkin basına açıklamalar da yapan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Oda olarak iş hayatındaki ara eleman sorununa katkı sağlamak için bir dizi proje gerçekleştireceklerini söyledi.

Ağdemir şöyle konuştu:

"İş süreçlerindeki ara eleman sıkıntısına çözüm üretmek, üretimde teknolojiden azami düzeyde faydalanmak ve inovatif yaklaşımlarla yenilikçi projeleri üretmek adına bir dizi projeyi ilgili kurumlara sunduk. Projelerin hayata geçmesiyle mesleki eğitimde önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu noktada diğer kamu kurum ve kuruluşlarla da her türlü yenilikçi projelerde yer almaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. "  

GERÇEKLEŞECEK PROJELER 

Ağdemir açıklamasında, birinci projenin Mesleki Eğitimde İnovatif Dönüşüm Eğitim Akademisi kurulması olduğunu söyledi.

Ağdemir şöyle devam etti:

“İDEA (İnovatif Dönüşüm Eğitim Akademisi) projesi BEBKA’nın Mesleki Eğitim Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu, Bursa Teknik Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Limak Enerji Uludağ Elektrik A.Ş. Türk Ticaret, Net ve İletişim Yazılım A.Ş’nin ortaklıklarıyla 630 bin lira bütçeyle Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak Ajans’a sunulmuştur.

Projenin isminden de anlaşılacağı gibi Mesleki eğitimde inovatif bir dönüşüm sağlayacak olan İDEA projesi Bursa’nın 8 ilçesin de faaliyet gösteren Meslek Liseleri, Üniversiteler, çatı kuruluşlar, Sanayi kuruluşları, çalışanlar, öğrenciler ve eğitimcilerin bir araya gelebilecekleri online işbirliği platformu, Ortak çalışmaların yürütülebileceği Prototipleme Merkezi ve Yeni Nesil mesleki Eğitim modelinin uygulanarak, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek insan kaynağının yetiştirilebileceği Eğitim Merkezi ile 5 bin 395 kişiye ulaşılması planlan maktadır.

İHTİYAÇLARIN BELİRLENMESİ İÇİN ANALİZ YAPILACAK

Proje kapsamında öncelikle sektörün değişen ihtiyaçlarını tespit etmek için ihtiyaç analiz çalışması yapılacaktır. Yapılan çalışmaya göre 940 kişiye 3760 saat süren 47 adet tamamlayıcı yeni nesil mesleki eğitim verilecek. 10 tanesi kadın, tamamı genç ve 10 tanesi de sürekli olmak üzere 35 kişi istihdam edilecek. Ayrıca proje süresince 20 Ar-Ge projesi ile prototip ürün geliştirilecektir.”

SİMÜLATÜRE HATASIZ ÜRETİM PROJESİ

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir bir başka projenin ise  “Simülatüre Hatasız Üretim” olduğunu belirterek, bu konuda da şu açıklamaları yaptı:  “Simülatörle Hatasız Üretim Projesi ise, BEBKA’nın mali destek programı kapsamında, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak Ajans’a sunulmuştur. Bu proje kapsamında; kurulacak olan simülatör atölyesi sayesinde endüstrinin en önemli alanlarından biri olan kaynakçılık alanında vasıflı eleman ihtiyacı karşılanacaktır.”

ADATEPE MESLEKİ TEKNİK LİSESİ LOJİSTİKTE YÜKSELECEK

Ağdemir, Oda olarak gerçekleştirecekleri 3. projelerinin ise Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Teleskobik Forklift projesi olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

“Atatepe Lojistikte Yükseliyor Projesi ise, BEBKA’nın mali destek programı kapsamında, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak Ajans’a sunulmuştur. Bu proje nitelikli işgücü ile bölgenin sosyo ekonomik gelişmişliğine katkı yapılacaktır.”  

 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER