banner47

Belediye Meclisi’nde Kapalı Pazar Yeri konuşuldu

Gemlik Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci oturumunda Kapalı Pazar Yeri’nin nasıl daha faydalı olabileceği konusu gündeme geldi.

Belediye Meclisi’nde Kapalı Pazar Yeri konuşuldu
banner3

Gemlik Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci oturumunda Kapalı Pazar Yeri’nin nasıl daha faydalı olabileceği konusu gündeme geldi.

Belediye Meclisi’nde Çevre Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu’nun Hamidiye Mahallesi, Eşref Dinçer Mahallesi ve Dr. Ziya Mahallesi’nde hizmet verecek semt pazarı ihtiyacı ile ilgili rapor meclis üyeleri ile paylaşıldı.

Raporun incelemesinin ardından mevcut Kapalı Pazar Yeri’nin Gemliklilerin ihtiyaçlarına ne kadar cevap verebildiği, tesisisin ne kadar verimli kullanılabildiği ve tesisten nasıl en yüksek fayda sağlanabileceği konuları konuşuldu. Raporla ilgili Meclis Üyesi Durmuş Uslu bilgi verirken Uslu’dan sonra konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan “Pazar Yeri sürekli çalışan bir tesis haline gelmeli” dedi.

“Kapalı Pazar Yeri yedi gün çalışan bir cazibe merkezi olmalı”

Başkan Sertaslan Kapalı Pazar Yeri’nin durumuyla ilgili şöyle konuştu, “İlçemizin pazar yeri ihtiyacını sağlayabilmek adına büyük bir bütçeyle yapımı gerçekleştirilen Pazar Yerimiz haftanın yalnızca bir günü tam faaliyete geçebiliyor. Ayrıca Pazar Yeri’nin üst katında bulunan Köylü Pazarı’nda da bazı ihtiyaçlar var. Öncelikle böyle büyük bir yatırımın daha aktif kullanılmasını sağlamak gerekli. Bu amaçla sebze meyve pazarının olmadığı günlerde bu tesis oto pazarı ve giyim pazarı olabilir. Belirli başlıklarda belirli ürünlerin satıldığı günler belirleyerek Kapalı Pazar Yeri’nden en yüksek fayda sağlanması gerekiyor. Ayrıca Köylü Pazarı’nda tezgâh açan pazar esnafımızın da önemli talepleri bulunuyor. Bunları da göz önünde bulundurarak Kapalı Pazar Yeri’mizi haftanın yedi günü çalışan bir cazibe merkezi haline getirmek için gereken adımları en kısa sürede atmalıyız.”

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER