banner47

Gemlik Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Gemlik Belediyesi başlattığı “Kapının Önüne Bir Kap da Sen Koy” kampanyası ile sıcak havalarda sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Gemlik Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı
banner3

Gemlik Belediyesi başlattığı “Kapının Önüne Bir Kap da Sen Koy” kampanyası ile sıcak havalarda sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan su kapları hayvan severlere ücretsiz olarak temin edilerek Gemliklilerin bu konudaki duyarlılığının arttırılması sağlanacak ve hayvanların susuz kalmasının önüne geçilecek.

Temizlik İşleri Müdürü Sabri Emre ile görüşen hayvan severler su kaplarını teslim alarak taleplerini ve belediyenin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını konuştular. Su kaplarının yanı sıra 5199 sayılı kanunda belirtilen esaslara uygun şekilde sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların devam edeceğini söyleyen Sabri Emre, sokak hayvanlarına karşı duyarlılığın arttırılması, besleme noktalarına uyarı levhaları yerleştirilmesi, mevcut levhaların bakımının yapılması ile su kaplarının sayısının arttırılmasının sağlanacağını dile getirdi.

“Sokak hayvanlarına şefkat sözü verdik”

Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “sokak hayvanlarına şefkat uğurla gelecek demiştik” diyerek Gemlik sokaklarındaki bütün canlılara sahip çıkmanın belediyenin en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Sertaslan sözlerini şöyle sürdürdü, “ilçemizde hayvanseverliğin ve sokaktaki canlara duyarlılığın gün geçtikçe arttığını mutlulukla takip ediyoruz. Hemşehrilerimiz artık sokak hayvanlarından korkmuyor, kaçmıyor, hayvanlara kötü davranmıyor. Aksine evlerinin önlerine su, mama, soğuklarda kedilere ve köpeklere kulübe koyuyorlar. Biz de Gemlik Belediyesi olarak temin ettiğimiz yüzlerce su kabını hayvan sever hemşehrilerimize ücretsiz olarak teslim ederek onların da bu faydalı çalışmaya destek olmalarını, mahallelerindeki sokak hayvanlarına yardım eli uzatarak bunun mutluluğunu ve vicdani olarak rahatlığını yaşamalarına katkı sunmak istedik. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek.” 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2019, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23