banner47

Kabotaj Bayramı etkinlikleri Kumla’da devam etti

Ulusal egemenliğimizin ayrılmaz parçası, denizlerdeki yük ve yolcu taşımacılığının Türk milletine ait olduğunun tescillendiği Kabotaj Kanunu, kabul edilmesinin 96. yılında Gemlik ve Kumla’da coşkuyla kutlandı.

Kabotaj Bayramı etkinlikleri Kumla’da devam etti
banner3

Ulusal egemenliğimizin ayrılmaz parçası, denizlerdeki yük ve yolcu taşımacılığının Türk milletine ait olduğunun tescillendiği Kabotaj Kanunu, kabul edilmesinin 96. yılında Gemlik ve Kumla’da coşkuyla kutlandı.

Gemlik’te başlayan etkinlikler ünlü Türk denizcisi Memi Reis’in Kumla’daki kabir ziyareti ile devam etti. Ziyarete Çakal Mustafa lakaplı Mustafa Toplu, İzzet Kaptan olarak tanınan İzzet Bayrak ve araştırmacı yazar Naci Pehlivan katıldı. Ziyaret ve ardından gerçekleşen söyleşiden sonra Kumla İskele Meydanı’na geçildi. Burada 100 metre, 200 metre yüzme yarışları, çamaşır teknesi yarışı, ahşap kürek yarışı ile yağlı direk yarışması gerçekleşti. Yarışlarda ilk üç dereceyi alanlara yarım, gram ve çeyrek altın hediye edilirken zorlu geçen yağlı direk yarışında Türk bayrağına ulaşan sporcuya yarım altın hediye edildi. Yarışmaların ardından ödüllü sporcuların flyboard gösterisine Kumlalı jetski sporcuları eşlik etti. Gemlik Belediyesi Bandosu’nun marşlarla eşlik ettiği gösteriler, yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Yarışların Öne Çıkan İsmi Mehmet Ali Budak Oldu

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın geleneksel yarışları her zaman merakla izlenir. Kumla'da yapılan yarışlarda ise bu yıla damgasını vuran isim Mehmet Ali Budak oldu. Budak hem 200 metre yüzme yarışında derece aldı hem de yağlı direkte bayrağı alarak yarım altının sahibi oldu. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Vallahi hem yüzmede hem de yağlı direkte ödül kazanmak zor. Bu genç kardeşimiz zoru başardı. Dilerim ki hayattaki tüm zorlukları böyle kolaylıkla geçer. Bugün kendisine iki ödül birden verdik tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Budak ödüllerini Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce'nin elinden aldı.

Yağlı direk kazananı:

1-Mehmet Ali BUDAK

Çamaşır teknesi yarışı kazananları:

1- Furkan BULAN
2- Sudenur KAPCAK
3- Ceylin ÜREMİŞ

Ahşap kürek yarışı kazananları:

1- Eyüp KÜPELİ
2- Kadir AKSU
3- Soner KONAKÇI

100 metre yüzme yarışı kazananları:

1- Erman AKKAYA
2- Mertcan ÇETİN
3- Diyar TANRIKULU

200 metre yüzme yarışı kazananları:

1- Oktay USLUBAŞ
2- Kubilay TÜRKMEN
3- Mehmet Ali BUDAK

 

“Gemlik’i yeniden deniz kenti haline getireceğiz”

Etkinliklerden sonra konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Kabotaj Bayramı’nın Gemlik tarihinde önemli bir yer tuttuğunu hatırlatarak “ilçemizin bir deniz kenti olduğunu, ünlü tatil beldeleri yokken insanların Gemlik’in ve Gemlik çevresinde Kumla, Karacaali, Narlı, Kurşunlu’ya geldiğini anlatmamız gerekiyor. İnsanımız ile deniz arasında set çekmeyecek, yeniden tüm hemşerilerimizi deniz ile buluşturacağız. Zeytinin yeşilini denizin mavisi ile bir araya getireceğiz. Konuştuğumuz hemşerilerimiz böyle bayram kutlamalarına hasret kaldıklarını söylüyorlar. Bizler 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, Ramazan ayında olduğumuz gibi bütün milli ve dini bayramlarımızı, ülkemizin özel günlerini birlik ve beraberlik içinde, coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2019, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23