banner47

Gemlik'te Kabotaj Bayramının Tarih Kokan Saatleri

Dün öğlen saatlerinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın en önemli programlarından biri yapıldı.

Gemlik'te Kabotaj Bayramının Tarih Kokan Saatleri
banner3

Dün öğlen saatlerinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın en önemli programlarından biri yapıldı.

Sıcağa aldırış etmeyen Gemlikliler, tarihin en önemli iki ismi İzzet Kaptan (İzzet Bayrak) ve Çakal Mustafa'nın (Mustafa Toplu) anılarını dinledi.

Gemlik Belediyesi ve Reyhan Çorum önderliğinde gerçekleştirilen programı can kulağı ile dinleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Gemlik tarihinin en önemli isimlerinden olan nam-ı değer Çakal Mustafa amca ve İzzet Kaptan ile çok özel bir söyleşi programı oldu. Bu söyleşinin yapılmasına öncülük eden Reyhan Çorum'a öncelikle teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. Daha önceki yıllarda Gemlik Denizciliği denildiği zaman akla gelen bu iki ismin hiç bir 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda yer almamaları üzücüydü. İzzet Kaptan daha önceki yıllarda balkondan bu bayramı seyrettiğini ifade etti. Bu durum bizi ziyadesiyle üzmüştür. Bugün sabah başlayan tören ve kutlama programlarına kendilerini davet ettik. Onlarda yaşlı ama yılmayan bedenlerine aldırış etmeden koşarak geldiler sağ olsunlar. Bizlerin kendilerinden öğrenecek çok şeyimiz var. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı bu iki önemli isimle daha da anlam kazandı." ifadelerini kullandı.

Söyleşi programının moderatörlüğünü yapan Reyhan Çorum, İzzet Kaptan ve Çakal Mustafa'nın anılarını kendi ağızlarından anlatmalarını sağladı. Katılımcıların merakla dinlediği iki isime program sonunda Gemlik Liman Başkanı Mustafa Asım Sulu tarafından günün anısına kendi isimlerine yapılmış olan özel minyatür kayıklar hediye edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2019, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23