banner47

Sosyal Konutlarda Tablo Rezalet

Önceki dönem Gemlik Belediye Başkanı tarafından Cihatlı Mahallesi'ne yaptırılan sosyal konutlardan şikayetler her geçen gün artmaya devam ediyor.

Sosyal Konutlarda Tablo Rezalet
banner3

Önceki dönem Gemlik Belediye Başkanı tarafından Cihatlı Mahallesi'ne yaptırılan sosyal konutlardan şikayetler her geçen gün artmaya devam ediyor.

Dün Gemlik'in yeni belediye başkanı Mehmet Uğur Sertaslan tarafından önceki dönem belediye başkanı Refik Yılmaz dönemine ait toplamda 101 milyon 298 bin 355 lira borç olduğunu, bunun da 74 milyon 352 bin 85 lirasının belediye tarafından yaptırılan sosyal konutlar ve taahhüt borçları olduğu kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Yapılan haberler ve paylaşımlar sonrasında sosyal medyada ciddi bir tartışma başlamış Ak Parti cephesi bu konuya sert bir şekilde karşılık vermişti.

Tüm bu tartışmalar yaşanırken sosyal konutlardan gelen şikayetlerde satın almalardan vazgeçme ve iade süreçlerini hızlandırdı. Özellikle önceki dönem belediye başkanı tarafından verilen sözlerin ve taahhütlerin tutulmadığını, sosyal konutların halinin içler acısı olduğunu belirten ev sahipleri satışların iptalini istiyor.

KONUTLARDA SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR

GemlikLife sosyal medya hesaplarından bize ulaşan Müjdat Korkut isimli ev sahibi de sorunlar yaşayan ve bu sorunların çözümünü isteyenlerden sadece biri.

Korkut sorunları bir bir sıralarken, "Sosyal konutlardan eve alacakları uyarmak istiyorum. Sorunlarımız bir türlü çözülmüyor, resmen burada ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. Ev almak isteyenlerden 2 kere değil, bir kaç kere düşünsün." dedi.

Belediyenin ve müteahhit firmanın kendilerini sürekli mağdur ettiklerini belirten Müjdat Korkut, "Ben 1.Etap E/Blok'ta ev sahibiyim, tüm sorunları sizlerle paylaşmak istiyorum."

-Rögar kapakları yok,
-Çevre düzenlemesi yok,
-Parke taşları ve kum var ama parke taşları ve kum kullanılmadı, kum uçuyor toz içinde yaşıyoruz,
-E Blok ve F Blok arasında Buski'ye ait su boruları var ve açıkta duruyor,
-E Blok ve F Blok arasında çöp yığınları bulunuyor,
-Aydınlatma yok, gelen insanlar zilleri bile göremez,
-Sokak lambası yok, karanlıkta bir de üzerine köpekler saldırıyor,
-Kapı zilleri ve diyafon sistemi çalışmıyor,
-Günde 3 sefer otobüs var bu sayının artması gerekiyor.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2019, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER