banner47

Belediye Meclisi Mayıs Ayı İkinci Oturumu Gerçekleşti

Gemlik Belediye Meclisi, Ömer Kahraman Hizmet Binası’nda, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan başkanlığında gerçekleşti.

Belediye Meclisi Mayıs Ayı İkinci Oturumu Gerçekleşti
banner3

Gemlik Belediye Meclisi, Ömer Kahraman Hizmet Binası’nda, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan başkanlığında gerçekleşti.

Belediye Meclisi’nde; bir önceki oturumda kararı alınan sosyal konutlar komisyon üyelerinin isimleri belirlenirken, Sosyal medyada yer alan işçi kıyımı iftiralarına da başkan Sertaslan cevap verdi. İlçemizde bulunan çeşitli spor kompleksleri ve parklara isim verilmesi kararı alınırken, 2018 yılı mali kesin hesapları da onayladı.

Sosyal konutlar komisyonu belli oldu

Sosyal konutları inceleyecek ve bu konuda rapor hazırlayacak, sosyal konutlar komisyonu belli oldu. Komisyona dört partide üye verirken, yedi belediye meclis üyesinden oluşmasının kararı alındı. Komisyona giren isimler işe şu şekilde: Cumhuriyet Halk Partisi’nden; Zeynep Akış Serintürk, Mert Dimili, Durmuş Uslu, Nihat Çetin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Şamil Yiğit, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Mahmut Solaksubaşı, İYİ Parti’den Sedat Akkuş isimlerinden oluştu. Komisyon hakkında konuşma yapan Başkan Sertaslan, “Bu komisyon bir ihtisas komisyonu değil. Sosyal konutlarla ilgili raporu hazırlamasının ardından görevi sona erecek. Önemli bir çalışma, bu komisyonda kent yararına işler çıkacağına inanıyoruz” dedi.

2018 mali hesapları onaylandı

Gemlik Belediyesi 2018 yılı mali hesapları da belediye meclisinin konuları arasındaydı; Mali hesaplar konusunda gruplar konuşmalarını gerçekleştirdi. Mali hesaplar konusunda Cumhuriyet Halk Partisi geneline evet ama sermaye geliri başlığına ret, Adalet ve Kalkınma Partisi tamamına evet Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti mali hesapların tamamıma ret kararı verdi.

İsimler ölümsüzleştirilecek

Gemlik Belediyesi Belediye Meclisi’nde ilçemiz Hamidiye Mahallesi, Yavuz Kemal Sokak’ta bulunan Belediye tarafından yapılan parka, Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker, Umurbey Aytepe’de bulunan halı sahaya, Şehit Şahin Taşkın ve Celal Bayar Kapalı Spor Salonu veya Suni Çim sahaya ise Düzgün Akyıldız’ın isminin verilmesi kararı alındı.

Sertaslan, “Biz kimseyi herhangi bir partili diye işten çıkartmadık”

Gemlik Belediyesi’nde çalışan personelin hangi siyasi partinin mensubu olduğuyla ilgilenmediklerini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Marmara’nın incisi ve zeytinin başkenti olmak gibi bir hedef koyduklarını ve oraya gidecek adımların belli olduğunu belirtirken, bu hedefe ulaşma yolunda bizi çelmeleme gayreti olan biri olursa, hangi parti mensubu olduğuna da bakmadan işten çıkartacağını söylerken göreve geldiğinden bu yana sadece dört kişiyi işten çıkarttıklarının altını çizdi. Bunun üzerine CHP belediyesinde işçi kıyımına başlandı diye haberlerin çıktığını ve bu konunun körüklenmeye başlandığını kaydeden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet UĞUR Sertaslan, çıkış sebebinin ardında herhangi bir siyasi parti mensubu olmasının yatmadığını vurguladı. Bu konularda prim yapmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.  Dört kişi işten çıkartıldığında konuya yapma noktasında yaklaşım gösterenlerin, önceki Belediye Başkanı adam çıkartırken müdahale etmediklerini belirtirken, “Ramazan ayında bu memlekette AK Partili belediye tarafından işçi çıkartıldı ama ben hiç kimsenin sen ne yapıyorsun dediğini duymadım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2019, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23