banner47

Başkan Balık Tutamadı Ama...

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan hafta sonu Kumla'da katıldığı bir balık av malzemeleri dükkanı açılışından aldığı oltayı denemek için iskeleye çıktı ancak balık tutamadı.

Başkan Balık Tutamadı Ama...
banner3

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan hafta sonu Kumla'da katıldığı bir balık av malzemeleri dükkanı açılışından aldığı oltayı denemek için iskeleye çıkıp olta attı ancak balık tutamadı.

Oğlu Ömer için olta aldığını ifade eden Sertaslan Kumla iskelesinde balıkçılık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 "Yakın bir zamanda olta balıkçılığını geliştirmek için iskeleler ve Gemlik Körfezi'nde balık popülasyonunu arttırmak için resifler oluşturacağız." diyen Sertaslan açılışta karşılaştığı, 31 Mart Yerel Seçimlerindeki rakibi Berkay Bulut'la da balıkçılık hakkında fikir alışverişinde bulundu. Bulut'un projelerini de oldukça değerli bulduğunu dile getiren Sertaslan, "Gemlik'te balıkçılık ve balık kültürü önemli. Bu yüzden balıkçılığı ciddi anlamda geliştirmeliyiz. Aynı zamanda balıkların tekrar Gemlik Körfezi'nde popülasyonunun artması için elimizden ne geliyorsa yapacağız." dedi.

Denizde meydana gelen kızıllık hakkında da halkı bilgilendiren Sertaslan; "Deniz kirliliğinin yol açtığı tek hücreli amiplerin verdiği renklenme, Gemlik, Kumla ve Karacaali sahil kıyılarını kızıl renge büründürdü. Yaklaşık 30 yıldır her yıl nisan ve mayıs aylarında ortaya çıkan görüntü bu, çevreye duyarlı vatandaşlar tarafından endişeyle karşılanmasını anlıyorum ama vatandaşlarımız müsterih olsunlar bir kaç güne geçecek." ifadelerini kullandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER