banner47

Refik Yılmaz Dönemi Faaliyet Raporu Reddedildi

Gemlik Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumunda, eski belediyesi başkanı Refik Yılmaz dönemine ait olan 2018 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla reddedildi.

Refik Yılmaz Dönemi Faaliyet Raporu Reddedildi
banner3

Gemlik Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumunda, eski belediyesi başkanı Refik Yılmaz dönemine ait olan 2018 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla reddedildi.

Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan başkanlığında toplanan ikinci oturuma CHP’li Mert Dimili mazeret belirterek katılmadı. Yoğun eleştiriler alan 2018 yılı faaliyet raporuna CHP ve MHP grubu 18 oyla ret verirken, 2 İYİ partili meclis üyesi çekimser kaldı. Refik Yılmaz dönemi faaliyet raporunun aklanmasına AK Partili Meclis üyelerinin 8 oyu yetmedi.

Faaliyet raporunun oylandığı gündem maddesinde Meclise CHP’li Emir Birgün başkanlık yaptı. MHP Grubu adına söz alan Emrah Keskinden, 1 kilogram 80 grama tekabül eden 414 sayfalık faaliyet raporunun yarısından fazlasının fotoğraflarla doldurulduğunu öne sürdü. Kayda değer hizmet bulunmadığını iddia eden Emrah Keskinden, bütçenin de şişirilmiş olduğunu ifade etti. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın toplu konut çalışmalarını ve bu projedeki çelişkilerini de eleştiren MHP’li Emrah Keskinden, “Toplu konut için arsa ürettik; konut ürettik ama yönetmeliğini sonradan yaptık” dedi. Bu güne kadar kaç dairenin tamamlandığı, kaçının satılıp, ne kadar gelir elde edildiğinin yanı sıra Belediyenin gerçek ve tüzel kaç kişiye borcunun olduğunu soran Emrah Keskinden, ihalesi yapılan kaç konut bulunduğunun da merak konusu olduğunu kaydetti. Yeni Belediye yönetiminin toplu konut inşaatına son vermesi halinde kâr-zarar hesabının ne olacağını, GEMPORT Hisseleri satışından elde edilen 103 milyonun ne kadarının toplu konut inşaatlarında kullanıldığını da soran MHP’li Emrah Keskinden, ada bazlı kentsel dönüşüme harcanma fırsatının da kaçtığını sözlerine ekledi.

CHP Grubu Sözcüsü Galip Gür’de, GEMPORT Hisse satışını Mahkemeye götüren MHP’li Osman Durdu’dan süreçle ilgili bilgi istedi. 60 dönüm arsanın 18 uygulaması yapılarak satılması halinde kamu zararı olmayacağını ifade eden Osman Durdu, şu anki süreçte sadece avukatlara ödenecek vekâlet ücretinin bile 600-700 bin lira tutabileceğini söyledi. Savcılığın Danıştay’a soruşturma onayı verdiğini de anımsatan Osman Durdu, Refik Yılmaz’ın ihmalkârlığı nedeniyle kamu zararı olduğunu iddia etti. CHP’li Galip Gür’de, ihmalkârlıklar zincirinin yansımasının çok yüksek olacağının altını çizerek, “GEMPORT’un şimdi yüzde 13’lük hissesini geri alabilir miyiz? 103 milyon liraya satıldı, şimdi toplu konut inşaatlarına borcumuz 74 milyon lira. Bu paralar nereye gitti? Yönetmelik hazırlanması sırasında ve öncesinde çok uyardık. Toplu ve Sosyal konutları TOKİ yapsın dedik. Ama arka arkaya ihale yapmış. Bunun adı tamamıyla israftır. Çok önemli değerlerimiz gitti ama maalesef karşılığını hizmet ve yatırım olarak veremedik” diye konuştu.

Refik Yılmaz dönemini bütçenin onayında da yer aldıkları için ve kamulaştırmaların yanı sıra spor salonu, okul yapımı gibi yatırımların da yapıldığı için onaylayacaklarını kaydeden Ak Parti Grubu Basın Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu’da, “Şu an geçtiğimiz dönemin bütçesini kullanıyoruz. Yasaya intikal etmiş konulara girmek istemiyorum. 113 kamulaştırma, 7 takas yoluyla kamulaştırma gerçekleştirilmiş. 103 bin 440 metrekare kamulaştırma yapılmış 8 milyon 34 bin lira ödeme yapılmış. O dönemin Başkanı, Başkan Yardımcıları da burada yoklar. Bütçenin kararında oy sahipleriyiz. Bütçeler öngörüdür. Ve hiçbir zaman yüzde 100 örtüşmez” dedi.

Yapılan oylamada CHP ve MHP grubu ret, İYİ Parti çekimser ve Ak Parti evet oyu verdi. 2018 yılı Faaliyet raporu oy çokluğuyla reddedildi.

Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumunda Kaymakamlık yetkisindeki İlçe Tarım Müdürlüğünün de yer aldığı Çiftçi Malları Koruma Birliği ve Murakabe Heyeti seçimleri de yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimde 5 kişilik Birliğe Timur Kolçak, İsmail Köksal, Erkan Malatya, Okay Dağna ve Şahin Karper, Murakabe Heyetine de Cemil Kurt, Hasan Acar, Vahit Polat, Hasan Temel ve Halil Mutlu oy birliğiyle seçildiler. Meclis ikinci oturumunda imar komisyonu ile ilgili iki konuda görüşülerek karara bağlandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2019, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23