banner47

Sertaslan Avukatlar Günü'nü Kutladı

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “5 Nisan Avukatlar Günü” nedeniyle Gemlik Adliyesini ziyaret ederek tüm avukatların özel günlerini kutladı.

Sertaslan Avukatlar Günü'nü Kutladı
banner3

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “5 Nisan Avukatlar Günü” nedeniyle Gemlik Adliyesini ziyaret ederek tüm avukatların özel günlerini kutladı.

Ziyarette konuşan Başkan Sertaslan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Nisan 1923'te Ankara Barosu'nu kurarak, adaleti Türk avukatlarına emanet ettiğine vurgu yaptı. Avukatların, hakların korunmasında, adaletin sağlanmasında ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirdiklerine de değinen Başkan Sertaslan, ileri bir demokrasiye ulaşmanın yolunun hukuka duyulan güvenle elde edilebileceğini söyledi. Hain bir saldırı sonrası hayatını kaybeden önceki dönem CHP Belediye Meclis Üyesi Avukat Özgür Aksoy'u da anarak Allah’tan rahmet dileyen Başkan Sertaslan, “Kamu vicdanını ve adaletin sağlanması için kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına hassasiyetle görevlerini yerine getiren tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor meslek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger de, “Avukatlar savcılarla hâkimler yargının bilindiği üzere vazgeçilmez üç unsurudur. Ayrı ayrı görevler ihya etmeye çalışsak da sonuç olarak hepimiz hukuk gemisinin içinde bulunmaktayız. Avukatlık mesleğini bağımsız ve özgür kılmak, yargılama sürecinde etkili ve işlevsel hale getirmek yaşamsal değerlerdir. Demokratik hukuk devletinde yargılama faaliyetlerinin merkezlerine savunma hakkı, yani avukat olmak oluşturmaktadır. Avukatın saygınlığının olmadığı veya korunmadığı bir ülkede hâkim ve savcıların, hâkim ve savcıların saygınlığının olmadığı bir ülkede de avukatların saygınlığı olmaz” diye konuştu. Savunma mesleğinin sorunlarını çözülmüş ve hak ettiği saygınlığına kavuşması temennisinde bulunan Başsavcı Ülger,tüm avukatların gününü kutlayarak, önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Avukat Özgür Aksoy'a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2019, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23