banner47

Sertaslan ve Bozbey projelerini tanıttı

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile birlikte Bursa  Ramada Hotel’de düzenlenen programda projelerini Bursa basınıyla paylaştı.

Sertaslan ve Bozbey projelerini tanıttı
banner3

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile birlikte Bursa  Ramada Hotel’de düzenlenen programda projelerini Bursa basınıyla paylaştı.

Zeytininden körfezine onlarca proje planladıklarını ve bu projeleri halkın desteğiyle gerçekleştireceklerini ifade eden Sertaslan projelerinin tamamının Gemlikli mimar ve mühendisler tarafından çizildiğini ifade etti.

Bozbey, “Sevdamıza maviyi de dahil edeceğiz”

Yeşil beyaz sevdamıza maviyi de dahil edeceğiz diyerek sözlerine başlayan CHP Bursa Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “31 Mart’tan sonra Gemliğimizde ipi göğüsleyecek, Gemlik’in aydınlık geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Gemlik Belediye Başkan Adayımız Mehmet Uğur Sertaslan Gemliğimize Uğurlu gelecek” dedi ve projelerine sonuna kadar destek verdiklerini ifade etti.

Balık Gemlik’e geri gelecek

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’in Marmara Körfezi’nde bulunan dört balık çıkış noktalarından birisi olduğunu ama Hal Yasası’ndan ötürü Gemlik’ten çıkan balıkların Görükle balık haline gittiğini ifade eden Sertaslan, “Yeni yapacağımız Gemlik Marina projesiyle, Gemlik’i tekrar cazibe merkezi haline getireceğiz. Biliyorsunuz biz daha önce de burada buna benzer bir proje gerçekleştirmeye çalıştık ama görevden alındık. Bu marinada Gemlik halkının ihtiyacı kadar balık soğuk hava depolarında tutularak Gemlik halkına taze bir biçimde ulaştıracak ve hem Gemliklinin hem de Gemlik’e gelen misafirlerimiz rahatça burada taze balıklarını yiyecekler” dedi.

Ulaşımda kolaylık müjdesi

Gemlik’te 33.000 araç bulunduğunu ve bunların yaklaşık 7-8 bin civarındakilerin Cumhuriyet Mahallesi civarında oturan vatandaşların araçları olduğunu Cumhuriyet Mahallesindeki vatandaşların ise tek ulaşım aracının kendi araçları veya halk otobüsleri olduğunu ifade eden Sertaslan, “Cumhuriyet mahallemize yapacağımız yürüyen merdivenlerle halkımıza ulaşım hizmetini kesintisiz ve yoğunluk olmadan güvenli bir şekilde sunacağız özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde vatandaşlarımız 60 – 70 kişilik otobüslerle evlerine çıkmak zorunda kalıyor” dedi.

Hafif raylı sistemi Gemlik’e kazandıracağız

Sertaslan Gemlik’te artık alternatif ulaşım araçlarına ihtiyaç olduğunu ve  Gemlik doğu yönüne doğru büyüdüğünü ve büyümeye de devam edeceğini ifade eden Sertaslan, “Gemlik’te eski minibüs garajından, hastaneye kadar sürecek bir hafif raylı sistem projemiz var. Bunu hemen yapacağız demiyoruz, ama iki ama beş sene sonra bunu gerçekleştireceğiz. Hafif raylı sistem beş duraktan oluşacak” diye konuştu.

Zeytini Gemlik’e geri getireceğiz

Gemlik’in zeytinin başkenti olduğunu ama Gemlik’teki çocuklar zeytinden bir haber olduğunun altını çizen Sertaslan, Gemlik’e zeytin müzesi ve zeytin ar-ge merkezi kuracaklarını bunun akabinde ise Gemlik’e zeytini tekrar buluşturacaklarını vurgulayan CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik’te 2 milyon 400 bin zeytin ağacı var. Bunların 3’te 1’i bakılmıyor. Biz Belediye olarak bu yere ortakçı gireceğiz, hem köylümüze istihdam sağlayacağız hem de Gemlik zeytinini tekrar hak ettiği yere kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 06:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER