banner47

Yılmaz: “CHP adayı projelerimizi çalmış”

Gemlik Belediye Başkanı dün akşam GemlikLife canlı yayında “Gemlik Soruyor Başkan Cevaplıyor” programına katıldı. Programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmaz, “CHP adayı Uğur Sertaslan projelerimizi aşırmış” diyerek CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Uğur Sertaslan’a yüklendi.

Yılmaz: “CHP adayı projelerimizi çalmış”
banner3

Gemlik Belediye Başkanı dün akşam GemlikLife canlı yayında “Gemlik Soruyor Başkan Cevaplıyor” programına katıldı. Programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmaz, “CHP adayı Uğur Sertaslan projelerimizi aşırmış” diyerek CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Uğur Sertaslan’a yüklendi.

GemlikLife Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kaynar’ın moderatörlüğünü yaptığı canlı yayın programı geçen hafta hizmete giren Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Canlı yayında Gemlik halkın sorduğu tüm sorulara yanıt veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 90 ayda Gemlik Belediyesi tarafından yapılan tüm projeleri değerlendirdi.

Neden kültür merkezinin adı Cemil Meriç oldu?

“Şuan yayını yaptığımız yer daha önceden düğün salonu olarak kullanılıyordu. Biz düşündük ki buranın açık alanında düğünler yapılabiliyor. Ancak Gemlik’in yürüme mesafesinde tiyatro, konferans, seminer ve daha bir çok etkinliğe ev sahipliği yapabileceği bir kültür merkezi yok. O yüzden bizde bu eksikliği gidermek için şuan bulunduğumuz bu kültür merkezini inşa ettik. Böylesine güzel Gemlik’e yakışan kültür merkezimizin adını da kültürümüze hizmet etmiş bir insanın ismini vermeyi uygun gördük. Felsefede, sosyolojide, tarihte ve edebiyat alanında ülkemize 12 eser kazandırmış bir isim olan Cemil Meriç ismini verdik.” diye cevaplandırdı.

 “Ben bu konutları yapım, size bunun siyasetini yaptırmam!”

“Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Cumhuriyet Mahalesi’nin üst kısmındaki makilik alanların imara açılarak sosyal konut olmasından son derece rahatsız.” Diyerek canlı yayın esnasında telefonundan Sertaslan’ın ses kaydını dinletti. Dinletilen ses kaydında Sertaslan: “Deprem bahanesiyle yeni alanlar imara açıldı. 2865 dönüm arazi hazineye devredildi. Bu alanda yapılacak evlerde Gemlik’e yeni katma değer katacak komşular sahibi olmayacağız. Yine bize biçilen rol gereği asgari ücretle geçinen insanlar yaşayacak ve o bölgede asayiş olayları, uyuşturucu olayları daha da artacak.” Diyor. Refik Yılmaz ise Sertaslan’ın bu ses kaydını dinlettikten sonra, “Buradan şu anlam çıkıyor, buraya asgari ücretle geçinen aileler yerleşince Gemlik’in huzurunu kaçıracak. İsminde halk partisi geçen bir partinin belediye başkan adayına yakışmayan açıklamalar. Yine aynı insanlar bu konutları neden daha ucuza vermediniz, neden 20 yıl vade ile vermediniz diye soruyorlar. Bir kere bu insanlar halktan rahatsız, halk diye bir dertleri yok. Ben buraya bu sosyal konutları yaptım, kimseye buranın siyasetini yaptırmam.” diyerek, “CHP Belediye Meclis Üyesi Galip Gür’ün yaptığı açıklamaları ciddiye almıyorum.” dedi.

“Ben mali polis değilim, dedektif değilim!”

Geçtiğimiz hafta Şeb-i Arus programı için Gemlik’e gelen Mustafa Özbağ’ın sahte fatura kullanmaktan dolayı hapis cezası aldığı ve bu şahsın neden Gemlik’e getirildiği sorusuna da yanıt veren Yılmaz, “Ben mali polis değilim, dedektif değilim. Dolayısıyla ben ne aldığını, ne sattığını, alıp satarken nasıl fatura kullandığını bilemem. Ben ne kendisini aklar ne de suçlarım. Bu konunun başka noktaya çekilmesi de doğru değildir.” şeklinde cevaplandırdı.

“Ben nereden bileyim o şahsın FETÖCÜ olduğunu?”

Geçtiğimiz günlerde FETÖ terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen ünlü tarihçi Talha Uğurluel hakkındaki soruya da yanıt veren Yılmaz şunları söyledi; “Geçen sene ocak ayında Amerika Kudüs’le ilgili bir adım attı. İslam dünyasını incitici bir adımdı bu. Kudüs noktasında da en iyi şekilde konferans veren şahıs Talha Uğurluel’di. Tüm belediyelerde neredeyse program yapmış bir isimdi bu şahıs. Kültür müdürlüğümüzde diğer belediyeler getirdiği için bir sakınca görmemiş ve onlarda Gemlik’imize bu şahsı getirmişler. Bizde şehrimize program için bu gelen şahsa misafirimiz olduğu için çiçek takdim ettik. Biliyorsunuz fetöcular kendini en iyi şekilde sakladığı için, bizim söyleşi yaptığımız program yaptığımız kişinin yarın ne çıkacağını nereden bilebilirdik.” diye bu soruyu da bu şekilde yanıtladı.

“CHP adayı bizim projelerimizi aşırmış!”

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan’ın kendi projelerini çaldığını ifade eden Yılmaz; “Geçtiğimiz Pazar günü Sertaslan’ın açıkladığı projelerin yarısından fazlası bizden aşırma projeler. Çalınan projelerden ilki marina projemiz, zaten biz marina projemizi başlattık hem Kumla’da hem de Kurşunlu’da. Olta balıkçılığı için teras yapacağız demişler, biz zaten bunu büyükşehir belediyemiz ile birlikte 3 ay önce ahşap iskeleleri ihale ettik. Ancak katılan firma olmadığı için yeniden ihale yapılacak. Narlı’da, Karacaali’de, Kumla’da ve merkezde toplam sayısı 12-13’ü bulan ahşap iskele yapacağız olta balıkçıları için. Mesela balıkpazarı mahallesinde tarihi dokuyu canlandırma demiş sayın Sertaslan, biz zaten tarihi dokuyu ortaya çıkardık ve çıkarmaya da devam ediyoruz. Balıkpazarı Camii’nin etrafını tamamen açtık ki tarihi doku ortaya çıksın diye. Yine Moda Sokak’ta iki tane tarihi hangar var onların etrafını kamulaştırdık zeytin müzesi yapmak için. Ayrıca bu hangarların yanı başındaki Paşa Konağı’nı restore ettik. Atatürk İlkokulu yanındaki yeri tarihi dokuya benzer şekilde restore edip aile sağlığı merkezi yapıyoruz. Balıkpazarı Hamamı’nı restore ettik. Yalı Konağı’nı restore ettik tarihi doku ortaya çıktı. Bunlar bizim projelerimiz. Umurbey evleri tarihi doku demiş, biz zaten orada tarihi dokuyu ortaya çıkardık. Termal Tesis üzerinde çalışıyoruz zaten inşallah yaptıracağız. CİUS AVM binasının belediye binası olma kararını biz zaten aldık onu uygulamaya koyacağız. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki dik yamaçlardan yürüyen merdiven indireceğiz demiş, bizim orada asansör projemiz var, 8 ay öncesinde yaptık, projesini de arkadaşlarımız çizdi, sadece ihale etmesi kaldı. Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız, hemen taksi durağının arkasına geldikleri zaman, oradan asansörle sahile inebilecekler. Hayvan yetiştiricileri için Muratoba Mahallesi’nde hayvan barınağı yapılacak denmiş, orada biz hayvan pazarı yaptık, wc, duş alanı yaptık, zaten orada çalışmamız devam ediyor zaten onu biz yapacağız.” diye konuşup sonuna “Yaparsa sadece Ak Parti yapar CHP sadece lafını yapar” diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan'ı hedef alarak yaptığı bu açıklamaların tamamına Sertaslan'ın cuma günü yine GemlikLife ekranlarında yayınlanacak KULİS programında yanıt vermesi bekleniyor.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2018, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER