banner47

Yılmaz,ulusal ve yerel basını ağırladı

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesinde yapılan toplu konut alanındaki Sağlık Ocağında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, alt yapıdan spor tesislerine, sosyal tesislerden piknik alanlarına, mahalle konaklarından okullara, camilerden eğitim ve kültür hizmetlerine yönelik çalışmalarını slayt gösterimle açıkladı.

Yılmaz,ulusal ve yerel basını ağırladı
banner3

Belediye Başkanı Refik Yılmaz 90 aylık hizmet ve yatırımları masaya yatırdı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 90 aylık hizmet ve yatırımları masaya yatırarak, Gemlik’in marka değerini yükseltecek hizmet ve yatırımların devam edeceğini vurguladı. Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesinde yapılan toplu konut alanındaki Sağlık Ocağında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, alt yapıdan spor tesislerine, sosyal tesislerden piknik alanlarına, mahalle konaklarından okullara, camilerden eğitim ve kültür hizmetlerine yönelik çalışmalarını slayt gösterimle açıkladı. Büyükşehir Belediyesi ve Hükümet yatırımlarını da anlatan Refik Yılmaz, yeniden aday olması konusunu nasip meselesi olarak nitelendirerek, “90 ayda çok hizmet yaptık. Çok çalıştık. Yeniden aday olduk. Hizmet ve yatırımlar devam edecek. Ocak ayında başladığımız her hafta bir açılış ve temel atma törenlerini devam ettiriyoruz. Bir kısım mesleğini şantaj aracı olarak gören sözde gazetecilerin ortaya attığı yalan yanlış haberler, iftiralar ve fısıltılar ters tepecektir. Gemlik’in marka değerini yükseltmeye, Gemlik’i daha yaşanabilir bir kent yapmaya devam edeceğiz. Hizmet ve yatırımlarımız sağanak sağanak sürecektir” dedi.

Cumhuriyet döneminde toplam da 300 derslik yapılan ilçeye 4 yıl içinde 150 yeni derslik kazandırdıklarını,  Borusan Ortaokulu, Baktat Fen Lisesi, Yıldırım Holding Lojistik Liselerinin protokollerinin imzalandığını, bunun yanı sıra 4 okul inşaatının da sürdüğünü bildiren Yılmaz, dere ıslah ve sahil düzenleme çalışmaları konusunda da bilgiler verdi. Slayt gösterimli çalışmasında Gemllik’e kazandırılan kamu binalarını da basın mensuplarına tanıtan Refik Yılmaz, Büyük Kumla Barajı, modern Adliye Binası ve Bölge Hastanesi gibi hükümet yatırımlarını da detaylandırarak anlattı.

2014 yılında verdikleri yatırım projesi hizmetlerinin büyük bir bölümünü ve hatta fazlasını ilçeye kazandırdıklarını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, teleferik, hobi bahçeleri gibi iki projeyi yaşama geçiremediklerini, ihalesi yapılan modern sanayi bölgesi projesinin de ekonomik kriz nedeniyle bir süreliğine ertelendiğini kaydetti. Belediyenin hiçbir kurum ve kuruluşa borcu olmadığını, Türkiye’nin en şeffaf belediyesi olduklarını ifade eden Refik Yılmaz, toplu konutlar hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesine yapılan ilk etap 158 dairenin kura çekiminin yapıldığını, ikinci etap 130 dairenin kura çekiminin de önümüzdeki hafta yapılacağını anımsatan Refik Yılmaz, yüzde 25’i peşin ayda 950 lira taksitle ve deprem riskli binalarda takas usulüyle bu binaların kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirileceğini bildirdi. Yılmaz, kuraya katılacak olanlarda en az 5 yıl Gemlik’te ikamet etme ve 5 yıl boyunca da kiralama ya da takas yapmama şartı arandığını anlatarak, “Rant amaçlı değil, hizmet amaçlı konutlar yapıyoruz. Cihatlı Mahallesinde 1400 konutlu 10 bin kişilik modern bir mahalle inşa ediyoruz. Sağlık Ocağı, Camisi, ilkokulu tamamlanmak üzeredir. Bölgeye bir de ortaokul kazandıracağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2018, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER