banner47

GTSO Yeni Başkanı Paşa Ağdemir

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu üyeliği, Genel Kurul Delegeliği ve Disiplin Kurulu üyeliği seçimleri büyük çekişmeye sahne oldu.

GTSO Yeni Başkanı Paşa Ağdemir
banner3

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu üyeliği, Genel Kurul Delegeliği ve Disiplin Kurulu üyeliği seçimleri büyük çekişmeye sahne oldu.

GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir ile Mahmut Solaksubaşı’nın listelerinin yarıştığı kongrede, hafta içinde aday olacağını açıklayan Sedat Aydın, adaylıktan çekildi. 14 Nisan’da yapılan kongrede meclis üyelerini belirleyen GTSO’da Mahmut Solaksubaşı’nın listesi ile Paşa Ağdemir’in listeleri arasında amansız bir yarış yaşandı.

Genel Kurul Üyeliği seçiminde Mahmut Solaksubaşı’nın sarı listesinden Atıl Güngör ve Ahmet Çakmak 13’e karşı 12 oyla seçildi. 6 kişinin belirlendiği disiplin kurulu oylamasında da Mahmut Solaksubaşı’nın sarı listesi Paşa Ağdemir’in beyaz listesine karşı 13-12 galip geldi. Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimleri ise iki turda belirlendi. Mahmut Solaksubaşı’nın sarı listesi bu seçimlerde Paşa Ağdemir’in beyaz listesine karşı bir kez daha 13-12 önde geçti. Ancak oylama sonucunda Solaksubaşı bir meclis üyesinden çizik yedi. Böyle olunca Paşa Ağdemir ile Mahmut Solaksubaşı’nın oyları 12’şer eşit sayıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimi için ikinci tura geçildi. Bu turdaki kıran kırana geçen seçimde, bir boş oy çıkarken, Paşa Ağdemir’e 13 Mahmut Solaksubaşı’na 11 oy verildi. Böylece GTSO yeni Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir oldu.

Daha sonra ilk toplantısını yapan GTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri en yaşlı meclis üyesi Semih Aşkın Başkanlığında Meclis Başkanlığı seçimini gerçekleştirdi. 13’e karşı 12 oyla açık oylamanın kabul gördüğü seçimde Ferhat Kurt ile Hasan Yıldırım Meclis Başkanlığı için aday oldu. Hasan Yıldırım’a 13 oy el kaldırırken, Ferhat Kurt 12 oyda kaldı. Seçimler sonrasında bir açıklama yapan GTSO yeni Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, seçim süresinde birlikte mesai harcayan arkadaşlarına ve GTSO üyeleriyle basın mensuplarına teşekkür ederek, “Seçimler bitti. Zaten her biri saygın üyemiz olan arkadaşlarımızla çıtayı daha yukarıya yükseltiyoruz. Gemlik’in kazanmasını, katma değerini nasıl yükselteceğimizi düşünüyoruz. Plan ve projelerimizle Gemlik’in marka değerini yükseltmek için çaba göstereceğiz. Teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER