banner47

Fatih Mehmet Güler GemlikLife'a Konuştu

Hukuksuz bir şekilde görevinden alınan Gemlik'in eski belediye başkanı Fatih Mehmet Güler, merak edilen ve bir çok yerde konuşmadığı konuları GemlikLife okuyucuları ile paylaştı.

Fatih Mehmet Güler GemlikLife'a Konuştu
banner3

Hukuksuz bir şekilde görevinden alınan Gemlik'in eski belediye başkanı Fatih Mehmet Güler, merak edilen ve bir çok yerde konuşmadığı konuları GemlikLife okuyucuları ile paylaştı.

Fatih Mehmet Güler’in görevden uzaklaştırılma sürecinde yer alan tüm savcılar, kaymakam, vali gibi devlet görevlileri, FETÖ/PDY operasyonlarında ya tutuklandı ya da ihraç edildi. Peki, Fatih Mehmet Güler, yıllardır yürüttüğü hukuk mücadelesinde bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyor?

Görevinizden uzaklaştırılma sürecinizi başlatan savcılar, o dönemde görev başındaki vali ve kaymakam şuan ya tutuklu ya da görevinden ihraç edildi. Tüm bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Hakkımda bir takım iddialar da bulunuldu. Sonra bunlarla ilgili soruşturmalar başladı. 2010 yılının Nisan ayıydı. Bir yıl sonra da 2011 Ocak ayında bu soruşturmalar nedeniyle savcı tarafından ilk sorgulamam yapıldı. Tutuklanmam talep edildi. Sulh Ceza Mahkemesi reddetti. Savcı, o zamanlar Gemlik'te yerel bir gazetenin her yazdığını ihbar sayıyordu.  O gazete de bu sayede iyi reklam yaptı. Ama şimdi her yazdığının doğru olmadığı netleşti. Asliye Ceza Mahkemesi’ne itiraz edip bir kez daha tutuklanmamı talep etti. O da reddetti. Sonra yetinmeyip İç İşleri Bakanlığı’ndan görevden uzaklaştırılmamı istedi. Böylece görevden uzaklaştırılmamın adli tarafı halledilmiş oldu. Arkasından da fezlekeler ve iddianameler çıktı. Şimdi sizin dediğiniz gibi o savcı görevinden ihraç edilip tutuklandı. Dönemin valisi de kaymakamı da tutuklandı. Doğal olarak bu süreçte aslında ne kadar hukuksuz bir şekilde görevden alındığım daha net bir şekilde çıktı ortaya. O zamanlar hiç bugün olduğu gibi nefret etmiyordum savcılardan. Çünkü yargılanmaktan korkmuyordum verecek cevabım olduğundan. Ama şimdi hukuksuz bir şekilde beni görevden alanlar, hukuksuz bir şekilde göreve gelenler yargı karşısına çıktıklarında nasıl ifade verecekler. Nasıl cevap verecekler çok merak ediyorum. Çünkü verecek cevaplarının olduğuna inanmıyorum.

Bunlar hukuksuzluğun yüksek mahkemeler tarafından tespitidir. Bu kararlar, paralel yapının etkili olduğu bir dönemde alındı. Yargıdan bu kararların çıkmasının hukuk adına ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İnsan şüpheye de düşmüyor değil. Tam görev sürem bitti, Danıştay’dan göreve iademle ilgili karar geldi. Bunların hepsi tesadüf mü diye insan düşünüyor.

Hukuksuzluk yapıldığı çok net belli. Bundan nemalananlar da var öyleyse. Bu gün bakıyorsun, çok net. Hukuksuzluğu yapanlardan biri şimdiki belediye başkanı. Şu an görevdeyse, o dönem koltuğu hukuksuzca işgal etmesi bunun temelini oluşturdu.

Aileniz görevinizden alındıktan sonraki süreci nasıl karşıladı?

-İlk zamanlar eve giderken düşünüyordum. Eşim ve çocuklarım acaba hakkımda çıkan suçlamalar hakkında ne düşünüyor? Benim gerçekten hırsız olduğumu falan düşünüyorlar mıdır diye düşünüyorum. O düşünceler içerisindeyken kızlarımdan Asena veya Buse söyledi galiba hangisi olduğunu tam hatırlamıyorum. Başka birisi ile konuşurken, "Valla biz babamın böyle bir şey yapmadığı, çok iyi biliyoruz. Çalsaydı zengin olsaydı, para yeseydi biz baya rahatlardık. Biz hala sıkıntı çekiyoruz. " demiş.

Önümüzdeki günlerde Fatih Mehmet Güler'i nasıl ve nerelerde göreceğiz?

-Biliyorsunuz ki tüm davalardan beraat kararı çıktı ve hepsinden aklandım. Ardından bir çok maddi, manevi tazminat davaları açtım. Hayatımda hiç görmediğim kadar parayı alacağım. O zaman çok ciddi bir tanıtım kampanyası yapacağım. Bu kampanyalarda yapılan hukuksuzlukları bir bir anlatacağım. Yaşadığım süreçleri kitaplaştırıyorum. Bu kitabın basılması ve tanıtılması için uğraşacağım. Bu anlatacaklarım sadece Gemlik'le sınırlı kalmayacak, Bursa ve ilçeleri ve hatta tüm ülkede bu yaşananları anlatacağım.

2019 seçimlerine hazırlanmayı düşünüyor musunuz?

-Bir daha yerelde belediye başkanı adayı olmam. Çünkü gazı kaçmış gazoz gibi oldu bu iş. Ne su ne gazoz. Kendi açımdan bakıyorum. Ben artık Ak Partili olduğunu bildiğim insanlara eşit davranamam diye düşünüyorum. 2009 yılında seçildiğimde böyle değildim. Herkese eşit davranıyordum hangi partiden olduğu önemli değildi. Bir belediye başkanının tarafsız olması ve eşit olması gerekiyor. Bu sebeple ben eşit olabileceğimi düşünmediğim için bir daha aday olmayı düşünmüyorum. Görevden uzaklaştırıldığımdan bugüne verdiğim mücadeleyi anlatacağım. Ama bu kesinlikle göreve geri dönme olarak algılanmamalı.

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2016, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER