banner47

GTSO Meclis Başkanı Ağdemir Sanayi Şurasına Katıldı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Paşa Ağdemir IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda katıldı.

GTSO Meclis Başkanı Ağdemir Sanayi Şurasına Katıldı
banner3

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Paşa Ağdemir 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda katıldı. 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.​

Şurada, 81 ilden 365 oda/borsa başkanı özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti. GTSO tarafından tespit edilen ve ilçemizin ekonomisini ve önemli ölçüde etkileyen 5 büyük sorun da  tespit edilerek şurada görüşülmek üzere ilgili birimlere aktarıldı.

Bu sorunlar özetle ; Gemlik'e bir OSB kurulması, Gemlik Zeytinine  uygulanan fiyat oranlarının diğer bölgelerden farklı olması, Gemlik'e bir yat limanı kazandırılması, enerji piyasası kanununda serbest bölgeler organize san bölgeleri sayılmadığı için tahsil edilen kayıp kaçak bedellerinin düzenlenmesi, Gemlik limanları ve sanayi bölgesinin demir yolu ağları ile entegre olması ve sanayi yolunun biran önce yapılması sıralandı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2016, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER