banner47

Manastıra Mescid Yapılıyor

Gemlik Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve Cami Yaptırma Derneği tarafından yaptırılacak olan Cumhuriyet Mahallesi Manastır Mevkii Hastane Sokaktaki Hz. Ömer Mescidinin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 4 halifenin ismini ilçede yapılacak olan 4 mescit ile yaşatacaklarını müjdeledi.

Manastıra Mescid Yapılıyor
banner3

4 HALİFE’NİN İSMİ GEMLİK’TE YAŞAYACAK

Gemlik Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve Cami Yaptırma Derneği tarafından yaptırılacak olan Cumhuriyet Mahallesi Manastır Mevkii Hastane Sokaktaki Hz. Ömer Mescidinin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 4 halifenin ismini ilçede yapılacak olan 4 mescit ile yaşatacaklarını müjdeledi. Cumhuriyet Mahallesi nüfusunun 18 bini aştığını anımsatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, son dönemlere kadar bölge halkının apartmanlar ve siteler arasına sıkıştırılmış tek camiye mahkûm edildiğini söyledi. Ayşe Karataş Camiinin ardından Hz. Ömer Mescidi yapımı ile mahallenin mabedsiz olmaktan kurtarıldığını vurgulayan Refik Yılmaz, Sosyal Yaşam Merkezi yanına yapılacak olan mescide de Hz. Ali ismini vereceklerini kaydetti. Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesi bölgesine yapılacak olan mescide Hz. Ebubekir, planlara işleyecekleri bir başka Mescide de Hz. Osman isimlerini vereceklerini anlatan Refik Yılmaz, ilçedeki kamu kurum ve kuruluş binalarının da yenilenmesi için çalışmaları devam ettirdiklerini ifade etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yeni ve modern Adliye binası yapımı için de Adalet Bakanı ile görüşeceklerini bildirdi.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol, Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcigezli, İlçe Müftüsü Muammer Turan ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı İslam Yaşar’ın da katıldığı törende, belediye meclis üyeleri, Cami Yaptırma Derneği yöneticileri, bölge halkı ve çok sayıda davetli de hazır bulundu. Son 4 yıl içinde özel sektör işbirliğiyle 8 yeni okulun protokolünün yapıldığını bu okullardan birçoğunun eğitim ve öğretime başladığını hatırlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, demir ve beton desteği vererek temeli atılan cami sayısının da 9’a yükseldiğini açıkladı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hz. Ömer Mescidinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Kuran Tilaveti ile başlayan temel atma töreninde söz alan Kaymakam Cahit Işık’ta, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz başta olmak üzere dernek yöneticilerine teşekkür etti. İlçe Müftüsü Muammer Turan’da, ibadethaneler ve ibadethanelere konulan isimler ile tarihe sahip çıkmanın önemini anlattı. Turan’ın duası sonrasında Hz. Ömer Mescidinin temeli protokol üyelerinin katılımıyla atıldı. Dernek yöneticileri de Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a destekleri adına teşekkür ederek, Hz. Ömer Mescidini en kısa zamanda tamamlayacakları sözünü verdiler.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER