banner47

Son Tartışmaya Refik Yılmaz'da Dahil Oldu

Gemlik İmam Hatip Lisesi Mezunları Ve Mensupları Derneği başkanı Necdet Yılmaz’ın sosyal medyada yaptığı açıklamada ki yoruma cevap CHP İlçe Başkanı Uğur Sertaslan'dan dün gelmişti....Bugün Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'da tartışmalara dahil olarak açıklama yaptı ; "Proje, hizmet ve yatırımların en güzelinin ve en büyüklerinin gençlere yönelik olduğunu vurgulayarak, “Gençler bizim baş tacımızdır” dedi.

Son Tartışmaya Refik Yılmaz'da Dahil Oldu
banner3

Gemlik İmam Hatip Lisesi Mezunları Ve Mensupları Derneği başkanı Necdet Yılmaz’ın sosyal medyada yaptığı açıklamada ki yoruma cevap CHP İlçe Başkanı Uğur Sertaslan'dan dün gelmişti....Bugün Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'da tartışmalara dahil olarak açıklama yaptı ; "Proje, hizmet ve yatırımların en güzelinin ve en büyüklerinin gençlere yönelik olduğunu vurgulayarak, “Gençler bizim baş tacımızdır” dedi. 

Belediye Başkanı Refik Yılmaz:“GENÇLER BAŞTACIMIZDIR”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, proje, hizmet ve yatırımların en güzelinin ve en büyüklerinin gençlere yönelik olduğunu vurgulayarak, “Gençler bizim baş tacımızdır” dedi. Göreve geldiklerinden bu yana yaklaşık beş yıl geçtiğini hatırlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, gençlere yönelik hizmet ve yatırımların sadece ilçe merkezi ile sınırlı kalmadığını, mahalle statüsüne dönüşen eski köylerde de devam ettiğini anlattı. “En Büyük Yatırımın, geleceğin emanetçisi gençlere yönelik yapılan yatırım olduğunu” ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gençlere sahip çıkmak demek, göreve gelir gelmez ilçenin 38 kilometrelik sahil şeridinin tamamını içkili bölge yaparak açık meyhaneye çevirmek demek değildir” diye konuştu.

Gemlik Katlı Otopark altı ve Balıkpazarı Mahallelerindeki gençlik merkezlerinin, Umurbey, Muratoba, Engürücük, Kurtul ve Cihatlı Mahalleleri Gençlik Merkezleri açılışlarıyla devam ettiğini anlatan Refik Yılmaz, Kurşunlu, Kumla ve Umurbey Sahalarının da Köylerdeki futbol sahalarıyla perçinlendiğini bildirdi. Gemlik’in artık uluslararası ve ulusal düzeyde spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, uluslararası Güreş, Karate ve Judo Turnuvalarını buna örnek göstererek, Enduro ve Doğu Avrupa Moto Kros şampiyonaları, Dragon Festivali ve Yelken yarışlarını da gençlere yönelik önemli etkinlikler olarak öne çıktığının altını çizdi.

Gemlik Belediyesi olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa çok sayıda etkinliğe imza attıklarını ve bu organizasyonlara finansal kaynak sağladıklarını belirten Başkan Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi’nin Uyuşturucuya yönelik bu kurumlar ile birlikte açtığı savaşın ve gösterdiği mücadelenin, kelime oyunları yapılarak gölgelenemeyeceğini vurguladı. Özel Sektör ile işbirliği yapılarak Gemlik’e 8 okul kazandırıldığını açıklayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu 8 okuldan sadece 2’sinin İmam Hatip Okulu olduğunun altını çizdi. Çukurbahçe İmam Hatip Lisesi Spor Salonunun yanı sıra Celal Bayar Anadolu Lisesine de Bursa Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla spor salonu yaptıklarını açıklayan Refik Yılmaz, özel sektör işbirliğiyle Lale-Kemal Kılıç Ortaokulu Spor Salonunun da temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını müjdeledi. 11 Eylül İlkokulunda da kamulaştırma ve bahçe genişletme çalışmalarının sürdüğünü anlatan Refik Yılmaz, bu okula da spor salonu kazandıracaklarını söyledi. Refik Yılmaz, “Okullarımız bizim göreve gelmemizle birlikte güzele, iyiliğe, büyümeye yönelik değişime girmiştir. Tüm okullarımızın bahçe düzenlemesi, genişletilmesi, yeşillendirilmesi, asfaltı ve parke taşı döşenmesi Gemlik Belediyesi tarafından yapılmıştır. Okullarımızın basketbol ve voleybol sahalarını da Belediyemiz yenilemiştir” dedi.  İlçede bulunan tüm spor kulüplerine yönelik desteklerin de ayni ve nakdi olarak, artarak devam ettiğini ifade eden Refik Yılmaz, tüm spor branşlarında bu anlayışın sürdüğünü, okullara yönelik de ayrımsız çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İlçedeki tüm okulların özel eğitim sınıflarının tefrişatının Gemlik Belediyesi tarafından yapıldığını, Ata Mahallesindeki Engellilere yönelik Rehabilitasyon Merkezinin tüm masraflarının yine belediye tarafından karşılandığını anımsatan Refik Yılmaz, U.Ü. Gemlik Yerleşkesine de spor tesisleri ve yollar yaptıklarını hatırlattı. Yine Üniversite gençliğini Türkiye’nin aydınlarıyla buluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Refik Yılmaz, bu çalışmaların Hukuk ve Zeytin Topluluklarıyla istişare içinde yapıldığını bildirdi.

Gemlikli gençlere yönelik satranç seti dağıtımı, Kitap dağıtımı ve Çanakkale Gezilerini de devam ettirdiklerini savunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Uyuşturucu ile mücadele ve Gemlik’te uyuşturucu bağımlılığına bağlı intihar ve cinayetlerin son bulması adına yapılan yürüyüşle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Yürüyüşe daha önceden belirlenmiş, İnegöl’de gerçekleşen bir program nedeniyle katılamadığını anlatan Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi’nin uyuşturucu ile mücadele konusundaki tavrının, projelerinin ve yatırımlarının belli olduğunu, bundan sonra da uyuşturucuya yönelik projelerden ve hizmetlerden taviz vermeyeceklerini sözlerine ekledi. Gemlik Belediyesi’nin uyuşturucu ile amansız mücadelesinin metruk bina yıkımlarıyla sürdüğünü de vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, son iki yıl içinde 180’in üzerinde metruk binanın bağımlıların mekânı haline gelmemesi için yıkıldığını kaydetti.

Refik Yılmaz'dan Sert Eleştiri

CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın gazetelere yönelik açıklamalarını da sert bir dille eleştirip, çarpıcı açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “2009 yılında göreve geldiklerinde, 38 kilometrelik tüm sahil şeridini içkili bölge ilan etmek, ilçenin tamamını açık meyhane haline getirmekle gençlere sahip çıkılmıyor. Sadece Gemsaz Bölgesine hapsolan CHP ilçe başkanını muhalefet gözlüğünü çıkarıp, insaf gözlüğünü takarak, Gemlik’i dolaşmaya davet ediyorum. CHP zihniyeti her gün medya da manşetlere taşınarak gözler önüne serilmektedir. CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, daha birkaç gün önce Güneydoğu’daki Hendek Terörüne sahip çıkıp, terör grupları ile omuz omuza mücadele edeceklerini belirterek, güvenlik güçlerinin mücadelesine faşizm ismini takmıştır. Bu açıklama ile gençlikten ne anladıklarını ortaya koymuşlardır. Bir milletvekili de Türkiye ile İran arasında savaş çıkarsa, İran’ın yanında yer alacağını beyan etmiştir. Bir yanda, terör gruplarıyla omuz omuza hendek siyaseti, öte yanda Baş tacımız gençlerimize yönelik yatırımlar ve hizmetler. Kamuoyu bunları çok iyi bilmektedir. Baş tacımız olan gençlere yönelik, proje, hizmet ve yatırımlarımız devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER